Rakamlar IoT cihazlarının son kullanıcı tarafında yükselişte olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle akıllı telefon satışlarının bu yükselişi daha da yukarıya taşıyacağını düşünmek mümkün. Peki, IoT’ye ilgi neden artıyor?
IoT’nin hayatımızı kolaylaştırdığı ve getirdiği yeni iş fırsatları ortada. Buna karşılık tehlike ve tehditleri de görmezden gelemeyiz. Bu fırsat ve tehditlere yakından bakalım.
Akıllı saat, akıllı araba, akıllı ev, akıllı stadyum, akıllı belediye derken, artık şehirleri nasıl daha akıllı hale getiririz tartışmasını yapıyoruz. Ülkemizde de bu hafta sonu gerçekleşecek olan belediye seçimleri, bu alana yönelik artan ilgiyi tekrar gündeme getirdi.
Worldwide Partnerships tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen IoT EurArasia etkinliği, “Nesneler konuşuyor, sektörler dinliyor” mottosuyla gerçekleştirildi.
Blockchain bankacılıktan sigortaya enerjiden güvenliğe birçok sektörü değiştirecek, iş süreçlerini demokratikleştirecek ve maliyetleri düşürecek. Yakın gelecekte bu teknolojiden istifade edecek sektörlerden bazılarına kısaca göz atalım..
Veriye sahip olmak tek başına yeterli olmuyor. Bunu doğru şekilde toplamak, sürekli güncellemek, bütün satış kanallarından gelen verileri birleştirmek ve herşeyden önemlisi belirli zamanlarda analiz edip anında hamle yapmak firmaları başarıya götürecek.
Ülke olarak IoT fırsatlarını azami ölçüde yakalayabilmek için ileri görüşlü mevzuatlar yapmak, gerekli teşvikleri çıkarmak ve bilgi toplumu olma yönünde sağlam adımlar atmak için harekete geçirmeliyiz.
Aruba’nın “EMEA IoT Karşılaşması: İş vs BT” raporunun bulgularına göre, Türkiye IoT teknolojilerinin benimsenmesi ve algılanmasında ortalamanın altında.