Skip to main content

Worldwide Partnerships tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen IoT EurArasia etkinliği, “Nesneler konuşuyor, sektörler dinliyor” mottosuyla gerçekleştirildi.

IoT EurAsia etkinliği, ilham veren hikayeleri ve paylaşımlarıyla 80’e yakın kanaat önderi ve 750 davetliyi dün Hilton Otel’de bir araya getirdi. Zirvede, nesnelerin internetinin (IoT) kişilerin, holdinglerin ve endüstrinin geleceğini nasıl değiştirdiği, gelişmekte olan pazar ekonomisi, IoT’nin sektör ve ülkere göre yayılımı üç panel halinde masaya yatırıldı.

“Nesneler konuşuyor, sektörler dinliyor” mottosuyla gerçekleştirilen IoT EurAsia’da teknoloji devleri yeni modellerini tanıttı. Zirvenin en çok dikkat çeken çözümleri arasında Türk Telekom’un belediyeler için sunduğu; akıllı duraktan atık yönetimine, sulama sistemlerinden kavşak yönetimine kadar çözümleri tek bir platformda topladığı akıllı şehir platformları yer aldı.

IoT EurAsia 2018’e panelist olarak katılan Mercedes-Benz Türk’ün Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi SAP Çözüm ve Operasyon Hizmetleri Grup Müdürü Ekrem Zoroğlu: “Günümüzde ‘Data, yeni petroldür’ cümlesiyle kendinden sıkça söz ettiren Endüstri 4.0, hayatımızın pek çok alanında karşımıza çıkıyor. Endüstri 4.0 kapsamında ‘Nesnelerin İnterneti (IoT)’ hizmet ve ürün üretim süreçlerindeki her adımı veriye dönüştürerek bize sınırsız fırsat kapısı açan bir bilgi ekosistemi oluşturuyor. Bize sunulan bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak  ve akıllı makinaları ve/veya süreçleri yönetilebilir hale getirebilmek için bizler de kendimizi geliştirmeliyiz.” dedi.

Adım adım nesnelerin interneti

Adım adım nesnelerin internetinin konuşulduğu ilk panelde; Gerard  Van Der Hooveen, Fayez Khrabat, Mohummed Haris Farooq, Adnan Abu Dayya, Nevzat Ataklı, Cengiz Ultav, Ali Erhan Binici gibi sektör profosyonelleri yatırımların nereye gittiğini, inovasyonu kimin yönettiği hakkında veriler paylaştı.

IoT platformları ve Connectivity’nin konuşulduğu ikinci oturumda; güvenilir network bağlantı içerikleriyle Peter Orban, Bob Visnov, Lionel Anciaux, Sezer Erkli, John Mickey, kopmayan bağlantıların nasıl sağlanacağını anlattı.

Güvenlik ve IoT’nin geleceği

Etkinliği son panelinde ise Walid Benzarti, Ali Tamer Ünal, Kozan Demircan, Okan Erozden IoT verilerinden nasıl veri sağlanacağı, bunların en verimli olarak nasıl işleneceği ve IoT teknolojisinde güven ortamının nasıl sağlanacağı konularına değindi. “Güvenlik sağlanmazsa IoT teknolojilerinin uygulanmasının mümkün olmayacağı” konusunda hemfikir olan panelistler, güvenliğin nasıl sağlanacağına dair çözüm önerilerini paylaştı.

Workshop çalışmalarıyla sona eren konferansta IoT’nin yeni rotası olarak Avrasya hedefi ön plana çıktı.