Skip to main content

Samsung, ChatGPT veri sızıntısını tespit ettikten sonra personelinin yapay zekâ kullanımını yasakladı.

Üretken yapay zekâ, OpenAI’ın yazılım yazabilen, konuşmalar yapabilen ve şiir yazabilen bir chatbot olan ChatGPT’sinin Kasım ayında piyasaya sürülmesiyle 2022 yılına damgasını vurdu. Microsoft, Bing arama sonuçlarını artırmak, e-posta ve sunum oluşturmaya yardımcı olmak için ChatGPT’nin teknolojisi GPT-4’ü kullanıyor.

Mart ayında, binlerce kişi, önde gelen yapay zekâ laboratuvarlarını yapay zekâ çalışmalarını durdurmaya çağıran ve bu teknolojinin toplum için “derin riskler” barındırdığını öne süren bir açık mektup imzalamıştı. Samsung’un üretken yapay zekâ araçlarının kullanımını yasaklayan yeni politikası da bu konuda artan endişelerin ardından geldi.

Bloomberg’ün haberine göre Samsung, güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının ChatGPT gibi popüler üretken yapay zekâ araçlarını kullanmasını yasakladı. Kore merkezli şirket Pazartesi günü en büyük bölümlerinden birindeki çalışanlarına yeni politikayı bildirdi. Samsung, çalışanlarına yaptığı açıklamada, “ChatGPT gibi üretken yapay zekâ platformlarına olan ilgi hem şirket içinde hem de şirket dışında artıyor. Bu ilgi, bu platformların yararlılığına ve verimliliğine odaklanıyor. Ancak üretken yapay zekâ tarafından sunulan güvenlik riskleri hakkında da artan endişeler var” dedi.

Açıklamaya göre, yeni politika, Samsung mühendislerinin dahili kaynak kodunu ChatGPT’ye yükleyerek yanlışlıkla sızdırmasının ardından geldi.

Açıklamada, “Genel Merkez, çalışanların üretkenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla üretken yapay zekâyı güvenli bir şekilde kullanmak için güvenli bir ortam oluşturmaya yönelik güvenlik önlemlerini gözden geçiriyor. Ancak, bu önlemler hazırlanana kadar, üretken yapay zekâ kullanımını geçici olarak kısıtlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yeni kurallara göre, Samsung’a ait bilgisayarlarda, tabletlerde ve telefonlarda üretken yapay zekâ sistemlerinin kullanılması yasaklanıyor.

Kaynak: Samsung Reportedly Bans Use of Generative AI Tools – CNET