Skip to main content

Twitter CEO’su Linda Yaccarino’dan içerik görüntüleme sınırına ilişkin açıklama geldi.

Twitter’ın kısa süre önce atanan CEO’su Linda Yaccarino, platformun kullanıcılarına geçici içerik görüntüleme limitleri koyma konusundaki tartışmalı kararı hakkında ilk kez yorum yaptı.

Yaccarino dün yaptığı paylaşımda çalışmalar hakkında daha fazla bilgi sunan Twitter Business’ın tweet’ini alıntılayarak “Twitter gibi bir göreviniz olduğunda, platformu güçlendirmeye devam etmek için büyük hamleler yapmanız gerekir. Bu çalışma anlamlı ve devam ediyor. Kullanıcı tabanımızın güvenirliğini sağlamak için çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz” dedi.

Twitter Business’ın paylaştığı sayfada yapılan açıklamada, platformun kullanıcı tabanının güvenirliğini sağlamak amacıyla spam ve botları platformdan kaldırmak için sert önlemler alması gerektiği ifade edildi. Açıklamada kısıtlamaların Twitter mühendislerinin “platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırmasına” olanak sağladığı belirtildi. Açıklamaya göre Twitter, bot hesapların yapay zekâ modelleri oluşturmak için insanların herkese açık Twitter verilerini toplamasını ve insanlar ile platformdaki konuşmaları çeşitli şekillerde manipüle etmesini durdurmak için çalışıyor.

Kısıtlamaların şu anda platformu kullanan insanların küçük bir yüzdesini etkilediğini söyleyen Twitter, çalışma bittiğinde bir güncelleme yayımlayacağını da ifade etti. Açıklamada, “Bazen, kısa bir an için bile olsa, hızlanmak için yavaşlamalısınız” denildi.

Elon Musk, hafta sonu, platformdaki aşırı düzeyde veri hırsızlığı ve sistem manipülasyonunu belirleyebilmek için kullanıcılara geçici olarak içerik görüntüleme sınırı getirildiğini duyurmuştu. Buna göre doğrulanmış hesapların günde 10.000 gönderi, doğrulanmamış hesapların günde 1.000 gönderi, doğrulanmamış ve yeni hesapların ise günde 500 gönderi görüntüleme ile sınırlandırıldığını hatırlatalım.

Kaynak: Twitter CEO Yaccarino breaks silence on platform’s reading caps – digitaltrends