Skip to main content

Liv Hospital, Healthverse PanoramicWEB ile “2024 Yılının En İyi Avrupa Dijital Sağlık İnovasyonu” ödülünü aldı.

Liv Hospital, Healthverse PanoramicWEB ile Rotterdam’da düzenlenen Avrupa Dijital Sağlık Üstün Başarı Forumu’nda “2024 Yılının En İyi Avrupa Dijital Sağlık İnovasyonu” ödülünü kazandı. 360 derecelik bu çevrimiçi platform, hastaları, hastaneleri ve doktorları küresel olarak bir araya getirerek sağlık süreçlerini geliştiriyor.

Liv Hospital tarafından yapılan açıklamaya göre; Healthverse PanoramicWEB, hastalara hastaneye gelmeden önce güven duygusunu ulaştırarak, hastane-hasta-doktor süreçlerinde deneyimin daha iyi geçmesini sağlıyor. Ayrıca, hastaların tesisleri sanal olarak gezebildiği, konsültasyon alabildiği ve çok dilli bilgilere erişebildiği sistem kısa sürede daha fazla hasta ile iletişime geçilmesini sağlıyor. Platform bunun yanı sıra gerçek zamanlı tele-satış takip sistemiyle etkileşimde bulunulan kişinin ilgi alanlarına göre süreci yönlendirebiliyor.

İlk kez Liv Hospital’da kullanılan Türkiye’nin önemli girişim projelerinden Healthverse PanoramicWEB, uluslararası hasta danışmanları, doktorlar ve hastaları çevrimiçi bir araya getirerek, hastanenin tüm olanaklarını bir link üzerinden 360 derece gezme imkânı sunuyor.

Bu sayede hastalar, dünyanın herhangi bir yerinden hasta danışmanı rehberliğinde hastaneyi 360 derece gezebiliyor, doktorlarıyla görüşerek tedavi hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve sağlık çalışanları hastanede olmasalar dahi hastanenin içine dijital olarak klonlanarak, görevlerini yerine getirebiliyor.

“Sağlıkta dijitalleşme hastalara büyük kolaylık sağlıyor”

Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti konuya ilişkin açıklamasında, Healthverse PanoramicWEB’in hastaların ihtiyaçlarını anlama ve güven duygusunu artırma konusundaki önemine değindi.

İstiroti, teknolojinin hızla ilerlemesiyle sağlık sektöründe önemli değişimlerin yaşandığını belirtti. Sağlıkta dijitalleşmenin, hasta bakımından veri yönetimine kadar birçok alanda yenilikçi çözümler sunduğunu ifade eden İstiroti, “Tıp teknolojisi ve dolayısıyla güncel tıbbi protokoller, bilişimin gelişimi ile paralel olarak ilerliyor. Gerek geliştirilen yeni teknolojilerin bilişim tabanlı olması gerek hastane işletmeciliğinin altyapısının gittikçe dijital platformlara dönmesi gerekse de kişisel bilgilerin korunması ve paylaşımı ile ilgili dijital ortamlar, sağlık hizmet üretiminde ciddi şekilde yer alıyor. Ülkemizde ve dünyadaki bu gelişmeler artık kısa sürelerde günlük hayatımıza giriyor. Misafir hizmetleri, hasta bakımı, hekim hasta ilişkisi, arka plandaki stok maliyet analizleri gibi tüm kalemlerle alakalı takip ve analiz süreçlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Yapay zekânın tıpta hayatımıza girmesiyle özellikle onkoloji, kardiyoloji, diyabet gibi kronik hastalıklarda takip ve tedavi seçeneği modelleme sisteminin daha da gelişiyor olması sağlıkta dijitalleşmenin önünü açıyor” dedi.

Healthverse PanoramicWEB nasıl çalışıyor?

Paylaşılan bilgilere göre; Healthverse PanoramicWEB ziyaretçilere, diledikleri yerden VR gözlük, cep telefonu ya da bilgisayar aracılığıyla 360 derece kameralarla boyutsal hale getirilmiş mekânı gezme fırsatı sunuyor. Yüz yüze görüşme imkânının da bulunduğu sanal gerçekliği bir yönetici eşliğinde veya tek başına deneyimleyebiliyor. Yönetici eşliğinde ziyaretlerini yapan kişiler sorularını anlık olarak sorabilirken, tek başlarına yaptıkları gezilerde ise tüm teknolojik detayların yer aldığı Healthverse PanoramicWEB’in içine yerleştirilen bilgi ve videolara eşzamanlı olarak ulaşabiliyor. Bu sistemle düzenlenecek seminer, konferans, fuar gibi organizasyonlarla birçok katılımcının ve şirketin masrafları azalıyor, herkes için bütçe tasarrufu sağlanıyor.