Skip to main content

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen, ‘ÇEKÜLGPT’ projesinin Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında ilk olacağını söyledi.

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı tarafından 1997 yılında satın alınan ve restorasyonunun tamamlanmasının ardından 24 Mayıs 2003’te açılan Birgi ÇEKÜL Evi’nin 21’inci yıl dönümü kapsamında “Birgi’nin Mirası Kadınların Kadrajında Fotoğraf Sergisi” ve “Birgi ÇEKÜL Evi El İşi Kursu Sergisi” etkinliği düzenlendi.

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen etkinlikte yaptığı konuşmada, Vakfın 34 yıllık bilgi birikimini ve arşivlerini yapay zekâ uygulamasına taşıyacaklarını söyledi.

ÇEKÜL’ün kuruluşundan bu yana geçen 34 yılda, Türkiye’nin sosyolojisi ve iletişim dilinin büyük bir değişim geçirdiğini ifade eden Sözen, “Akıllı telefonlarla doğan Z kuşağı 30 yaşına yaklaşırken, yepyeni bir kuşak da dünyaya geliyor. ÇEKÜL, bu değişime ayak uydurarak, henüz adı konulmayan bu yeni kuşağa ulaşmayı ve onları çevre ve kültürümüze sahip çıkmaya teşvik etmeyi hedefliyor. 1990 yılında kurulduğumuzda, bugün kullandığımız birçok teknolojinin izi bile yoktu. 35 yıl sonra, hayatımızın her anında yer alan bu teknolojileri kullanarak vakfımızı geliştirmenin ve geleceğe taşımanın zamanı geldi. Bu amaçla, ‘ÇEKÜLGPT’ adında bir yapay zekâ projesi başlatıyoruz. Bu proje Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında ilk olacak” dedi.