Skip to main content

Zoom, yeni bir skandalla karşı karşıya. Programı kullanan 500 binin üzerinde kişinin bilgileri hacker’lar tarafından satışa çıkarıldı.

Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi coronavirus günlerinde popülerlik kazanan video konferans uygulaması Zoom, son günlerde veri güvenliği ve gizlilik uygulamalarıyla ilgili aldığı eleştirilerle gündemde. Salgın nedeniyle evde kalan milyonlarca insanın iş toplantıları, uzaktan eğitim ve sosyalleşmek için çok büyük ilgi gösterdiği Silikon Vadisi şirketi kısa süre içerisinde coronavirus pandemisinin en çok konuşulan figürlerinden biri haline geldi. Zoom’daki trafiğin hızlı artışı beraberinde güvenlik ve gizlilik problemlerini de getirmeye başladı. Zoom’un iOS uygulamasının Facebook’a analiz verileri aktarması ve bu konuda hiçbir açıklama yapmaması geçtiğimiz haftalarda bir Zoom kullanıcısının şirkete dava açmasına neden olmuştu ve birçok teknoloji devi uygulamayı çalışanlarına yasaklamıştı.

Yüz binlerce Zoom kullanıcısının bilgileri dark web’te satışa çıktı

Gündemden düşmeyen Zoom, yeni bir skandalla karşı karşıya. Programı kullanan 500 binin üzerinde kişinin bilgileri hacker’lar tarafından satışa çıkarıldı. Siber güvenlik kuruluşları arasında olan Cyble, 500 binden fazla Zoom kullanıcısına ait kişisel bilgileri hacker forumları ve web’in karanlık tarafı da denilen dark web üzerinden yayınlayarak satışa çıkardı. Ele geçirilen bilgiler arasında kullanıcıların e-posta adresleri, parolaları, güvenlik anahtarları, kişisel toplantı linkleri de yer alıyor. Bilgiler, hesap başına ortalama 0.0020 dolardan satışa çıkarılmış durumda. Satışa sunulan hesaplar arasında önemli eğitim ve finans şirketlerinin hesap bilgilerinin olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili görüş veren uzmanlar, kimlik bilgisi doldurma saldırılarından etkilenen kullanıcıların, Zoom hesaplarının şifresini değiştirmeleri gerektiğini belirtti.