Skip to main content

Brand Week Istanbul’da konuşan Sınır Tanımayan Doktorlar İspanya Başkanı, yeni teknolojiler ve inovasyona yaptıkları yatırımın hayati öneminden söz etti.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Türkiye’nin en büyük iş ve marka buluşması Brand Week Istanbul’un ikinci günü yine birbirinden ilginç sunumlarla başladı. Zorlu PSM’de gerçekleştirilen etkinliğin ilk bölümünde sahne alan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) İspanya Başkanı Dr. David Noguera, MSF olarak üstlendikleri zorlu görevlerden ve teknolojinin bunlara olan olumlu katkılarından söz etti.

1971’de kurulan ve bugün 6 milyondan fazla bağışçısı bulunan MSF’e, dünyanın dört bir yanında doğal felaketlerden savaşlara ve salgınlara kadar en kötü şartlar altında insanlık için mücadele veren, 100’ü aşkın milletten gönüllü doktorlar destek veriyor.

Patronların hayali neden gerçek olamıyor?
“Normalden düşük maaşlarda dünyanın en kötü yerlerinde aylarca çalışan ve bu deneyimden büyük keyif alan oldukça kalifiye çalışanları olduğunu” dile getiren David Noguera, böyle bir iş modelinin tüm patronların hayali olduğunu söyledi ve MSF’in bunu başarmasının ardındaki motivasyon kaynağını “Uğrunda savaşacak anlamlı ve iyi bir şey bulmak” şeklinde özetledi. Noguera, özel şirketlerin böyle bir çalışma modelini hayata geçirememesinin nedenini bir eksikliğe bağladı ve bu eksik bileşenin “insaniyet” unsuru olduğunu söyledi.

“Sadece insaniyet adına hizmet veriyoruz”
Sözü buradan iş dünyasına bağlayan Noguera, şirketlerle daha fazla iletişim halinde olmaları gerektiğini ifade etti ve çevreye duyarlı olma, gezegenimize sahip çıkma çağrısı yaptı. Bütün krizlerle MSF’in başa çıkamayacağını, herkesin elini taşın altına sokmasının, sorumluluk almasının gerekli olduğunu belirten Noguera, insanlara “adını, adresini, milletini” düşünmeden, sadece insaniyet adına hizmet vermenin yarattığı mutluluğundan söz etti.

Yeni teknolojiler MSF’in işini kolaylaştırıyor
Sınır Tanımayan Doktorlar İspanya Başkanı’nın sunumunun en can alıcı noktası ise, yeni teknolojilerin kurumun faaliyetlerine sağladığı katkıydı. İnovasyona önemli ölçüde yatırım yaptıklarını belirten Noguera, VR glasses experience ile sorun yaşanan yerlerdeki olayları deneyimlemek, instagram ve twitter gibi sosyal ağları kullanmak, drone’lar ile felaket bölgelerinde çekim yapmak gibi yeniliklerin, hayatların kurtarılmasındaki önemine değindi. Hindistan’daki bir hastanın teşhis ve tedavisinin yeni teknolojiler sayesinde Kanada’dan Avustralya’ya kadar bir konsültasyon ağıyla gerçekleştirilebildiğini belirtti. Teknolojinin yeni fikirleri, eğitim ve bilgileri paylaşmayı da kolaylaştırdığını da belirten Noguera, herkesi “sınır tanımayan fikirlerini” kendileriyle paylaşmaya çağırdı.