Covid-19’un hepimizi kişisel olarak etkilediği, gündelik yaşamlarımızı ve tercihlerimizi değiştirmeye zorladığı bu dönemde, markaların ve endüstrilerin de bu durumdan fazlasıyla etkilendiğini söylemek yanlış olmaz. Yeni normale sadece toplumun değil markalarında adapte olması gerekiyor. Bu dönemde markalar için vermeleri gereken en önemli karar; hangi mecraya ne kadar yatırım yapması gerektiği ve potansiyel müşterilerine seslerini duyurmak için hangi yolu izlemesi gerektiği.
En son yayınlanan Covid Game Trends raporuna göre kullanıcıların yüzde 46’sı mobil cihazlarını iş dışında daha sık kullanmaya başlarken karantina süresince kullanıcılar 858 milyon yeni uygulamayı cihazlarına indirdi. Dijital olmadan bir dünya hayal dahi edemiyorken, yaşadığımız süreçte bu durum tam anlamıyla ete kemiğe büründü diyebiliriz İnsanların kendilerini izole etmesiyle en fazla eğlence ve güvenilir bilgilere ihtiyaç duyuyor.
Bu dönemde markaların uygulama içi reklamlarında dikkat etmeleri gereken en önemli maddelerden bir tanesi mesajlarında ve içeriklerinde bir değer yaratmaları. Tüketiciler kişisel hijyene olan farkındalığı artmışken, markalardan da aynı özveriyi, titizliği ve sosyal farkındalığı bekliyorlar. Markaların mesajlarında tüketicilere yardımcı olacak ve hayatlarını kolaylaştıracak ipuçları vermeleri tüketicilerin markaya daha samimi bakmalarını sağlıyor. Kullanıcıların yüzde 18’i endişelerini azaltan ve kendilerini anlayan reklamlara daha sıcak bakıyor. Aynı zamanda yüzde 30’u gündelik hayatlarını kolaylaştırabilecek, gerçekçi reklamlara daha fazla ilgi gösteriyor. Markalar için bu dönemde hedef kitlelerine ulaşmanın yolu mobilden geçerken, AdColony’nin gerçekleştirdiği “Coronavirus Etkisi Anketi” ne göre kullanıcıların yüzde 85’i rahatlamak için mobil oyun oynuyor.
Markalar için reklamlarında hedef kitlelerine ilgili ürünle ve kişisel mesajlarla ulaşması çok önemli. Doğru kanal ve mesaj ile bu dönemde tüketicilerinin gözünde çok özel bir yer edinmeleri kaçınılmaz. “Coronavirus Etkisi Anketi” ne göre kullanıcıların yüzde 47’si her gün en az bir kere mobil oyun oynarken, yüzde 33’ü gün içinde birden fazla kez mobil oyunlarda vakit geçiriyor. Bu durum mobil oyunları reklam verenler için vazgeçilmez kılmaya devam ediyor. Tabiki burada doğru reklam formatını da seçmek markayı hedef kitlesine daha da yakınlaştırdığını unutmamak lazım. Uygulama içinde ödüllü reklamlar müşteriyi mutlu ediyor. Özellikle kullanıcı tarafından gönüllü başlatılan reklamlar daha diğer reklamlara göre 3 katı daha fazla tercih ediliyor ve yüzde 90 daha fazla sonuna kadar izleniyor.
Kullanıcılara oyun içinde ek can hediye eden reklamlar daha çok tercih edilirken, kullanıcıların yüzde 23’ü ihtiyacı olan ürünü fark ettiren reklamları, yüzde 35’i ise etkileşime geçebildkleri reklamları tercih ediyor. En iyi etkileşimini sağlamak için reklamverenlerin kullanıcıları markalarıyla vakit geçirmeye teşvik etmesi en önemli noktaların başında geliyor. Burda markalar için önemli olan bir diğer konu ise, akılda kalıcı olmak. Uygulama içinde tam ekran gösterilen reklamlar her zaman daha fazla akılda kalıyor ve markanın hatırlanma oranını artırıyor. Özellikle reklamlarınızın 30 saniye veya daha kısa olması ürününüzün kullanıcının ilgisini çekmesini sağlıyor çünkü bir dakikadan uzun mobil video reklamlar kullanıcıların yüzde 60’ının ürüne ve reklama olan dikkatini dağıtıyor. Raporun detaylarına ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.
Yorumlar