Skip to main content

Meta, Facebook, Instagram ve Threads’te yapay zekâ tarafından üretilen görselleri etiketleyecek.

Meta, önümüzdeki aylarda diğer şirketlerin yapay zekâ teknolojileri tarafından oluşturulan görselleri dosyaların içine yerleştirilmiş bir dizi görünmez işaretleyici kullanarak tespit etmeye ve etiketlemeye başlayacağını açıkladı.

Şirketin küresel ilişkiler başkanı Nick Clegg, dün yayımlanan bir blog yazısında; Meta’nın çoğu durumda gerçek fotoğraflara benzeyen görsellerin aslında dijital ortamda yaratıldığını kullanıcılara göstermek amacıyla Facebook, Instagram ve Threads platformlarında yayımlanan her türlü içeriğe bu etiketleri uygulayacağını söyledi.

Meta’nın zaten kendi yapay zekâ araçları kullanılarak üretilen tüm içerikleri “Imagined with AI” etiketiyle etiketlediğini belirtelim.

Clegg, yeni sistem faaliyete geçtiğinde Meta’nın OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock ve Alphabet’in Google’ı tarafından işletilen servislerde üretilen görüntüler için benzer bir uygulama yapacağını belirtti.

Duyuru, basit komutlara yanıt olarak sahte ama gerçekçi görünen içerikleri üretebilen üretken yapay zekâ teknolojileriyle ilişkili potansiyel riskleri azaltmak için teknoloji şirketlerinin geliştirdiği standartlar sistemine işaret ediyor.

Clegg Reuters ile yaptığı röportajda, şirketlerin bu noktada yapay zekâ tarafından üretilen görselleri güvenilir bir şekilde etiketleyebileceğinden emin olduğunu ancak ses ve video içeriklerini işaretleme araçlarının daha karmaşık olduğunu ve hâlâ geliştirilmekte olduğunu söyledi. Clegg ayrıca, Meta’nın insanlardan dijital ortamda oluşturulan veya değiştirilen ses ve video içeriklerini etiketlemelerini istemeye başlayacağını ve bunu yapmamaları halinde ceza uygulayacağını vurguladı.

Kaynak: Meta to start labeling AI-generated images from companies like OpenAI, Google – Reuters