Google, yapay zeka destekli dijital asistanı Google Asistan‘ın 500 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Söz konusu 500 milyon kullanıcını sadece akıllı telefonlardan değil, Google Asistan’ın kullanıldığı televizyonlardan, akıllı hoparlörlerden ve pek çok cihazdan geldiğini belirtelim.
Araştırmalara göre, Google Asistan sanal asistan pazarının yüzde 9‘una sahipken, Apple’ın sanal asistanı Siri ise pazarın yüzde 35‘ine hakim.
Google Asistan neler yapabiliyor?
Google Asistan’da; iletişim, alarm-zamanlayıcı, takvim, hatırlatıcı, alışveriş, cihaz eylemleri, medya, navigasyon ve daha birçok özellik yer alıyor. Birçok uygulamayla entegre olarak çalışabilen Google Asistan, sesli komutlarla müzik dinlemekten mesaj atmaya kadar pek çok işlevi yerine getirebiliyor.
- Asistanınıza sorarak istediğiniz yerin hava durumunu ve ileriye dönük hava tahminini öğrenebilirsiniz.
- Sadece sesinizi kullanarak uyanacağınız veya ilaç alacağınız saatler ve daha pek çok durum için alarm kurup yönetebilirsiniz. Yemek pişirme, oyunlar, çamaşır ve diğer aktiviteler için de zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz.
- Fotoğraflarınızı içlerindeki nesnelere ve çekildikleri yerlere göre arayıp bulun. Etiketleme gerekmez. Aradığınız fotoğrafları tanımlayarak veya tarih ya da albüm adı söyleyerek Google Fotoğraflar kitaplığınızdan sonuçları alabilirsiniz.
- Farklı kelimelerin tanımlarını ve kökenlerini öğrenebilirsiniz.
- Asistanınızdan filmler ve seanslar hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Küresel para birimlerini ve birimleri dönüştürebilirsiniz.
- Web’den hızlı yanıtlar almak için ellerinizi kullanmadan, sesinizle arama yapabilirsiniz.
- Asistanınızı kullanarak kişilerinizi, işletmelerinizi veya herhangi bir telefon numarasını arayabilirsiniz.
Yorumlar