Skip to main content

Advancity, sanal sınıf yazılımını NGN Cloud alt yapısında tutarak bir cluster’da eş zamanlı 8.000 kullanıcıya ulaştı.

Eğitim dünyası, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19)‘dan ilk etkilenen ekosistemlerden oldu. Bu dönemde birçok eğitim kuruluşu da uzaktan eğitim sistemine geçerek dersleri ve sınavları online ortama taşıdı. Covid-19’un bu etkisiyle eğitimde dijital dönüşüm, bulut altyapısı gibi yeni nesil teknolojiler giderek önem kazandı. Bu değişime ayak uydurabilen E-öğrenme platformlarından Advancity, pandemi sürecinde ortaya çıkan ihtiyacını NGN ile çözüme kavuşturdu.

Çok sayıda öğrencinin eş zamanlı, online katılımıyla yapılan sanal sınıf eğitimleri yüksek bir performans ile gerçekleştirildi. Yerli bulut platformu NGN Cloud’un self servis portalı sayesinde; Advancity ihtiyacı olan BT kaynaklarına hızlıca erişerek, uzaktan eğitim çözümü sunduğu üniversitelere hem hızlı hem de verimli bir hizmet sunma imkanına kavuştu.

Seçim sürecinde etkili olan nedenleri anlatan Advancity Genel Müdürü Cem Atacık şunları söyledi: “NGN Cloud’un, yüksek performanslı ve Türkiye’nin en gelişmiş veri merkezi olan NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi’nde barındırılması özellikle seçimimizde etkili oldu. Biz kendi alanında Yerli Malı Belgesi alan ilk firmayız, iş ortaklarımızdan NGN’in Cloud’unun yerli bulut olması bizim için önem taşıyor. İçinde bulunduğumuz süreç nedeniyle hızlı çözüm, sunulan hizmetin kalitesi çok değerli. Sunulan arayüz sayesinde hızlıca istediğimiz tüm işlemleri yapıp çok kısa süre içerisinde uygulamamızı öğrencilerimizin hizmetine sunabildik. İşlemler devreye alınmadan önce performans testi yapıldı ve başarıyla sonuçlandı, bu da bizler için önemli bir etmendi.”

NGN Veri Merkezi ve Bulut Çözümleri Direktörü Beyazıt Öztürk ise “Advancity için yapmış olduğumuz proje devreye alınmadan önce, onlara sağlamış olduğumuz PoC ortamında test edildi, testler başarıyla sonuçlandıktan sonra bu bilişim kaynaklarını kullanmak istediklerini belirttiler. Hızlı ve kısa süreli bir çalışma sonunda, NGN Cloud’un bulut bilişim altyapısını kullanmaya başladılar. Yaptığımız çalışma ile müşterimizin, gerekli bilgi işlem kaynaklarını dilediği zaman, NGN Cloud arayüzü üzerinden, istediği tanımlamaları yaparak kullanabilmesini ve ihtiyacı olduğu kadarda sanal sınıf açabilmesini sağladık”. açıklamasında bulundu.