Skip to main content

Yale Üniversitesi’nin geliştirdiği pille, taşınabilir kesintisiz çalışacak.  Yale Üniversitesi mühendisleri, taşınabilir cihazlarda kullanılan pillere alternatif olarak, dayanıklı, düşük fiyatlı ve çevre dostu güç kaynağı mikro yakıt pilini geliştirdi. Mikro piller…

Yale Üniversitesi’nin geliştirdiği pille, taşınabilir kesintisiz çalışacak. 

Yale Üniversitesi mühendisleri, taşınabilir cihazlarda kullanılan pillere alternatif olarak, dayanıklı, düşük fiyatlı ve çevre dostu güç kaynağı mikro yakıt pilini geliştirdi.
Mikro piller
Tablet bilgisayar, akıllı telefon ve uzaktan kumanda cihazlarında kullanılabilecek mikro piller; dökme metalik cam, silikon ve paslanmaz çelikten elde ediliyor.
Enerji üretmesi için hidrojen ve oksijenin birleştirilmesiyle oluşturulan alternatif yakıt pili; yalnızca su ve ısı açığa çıkardığı için, çevre dostu bir elektrokimyasal enerji kaynağı olarak kabul ediliyor. 
Mikro piller, yapımında kullanılan maddeler nedeniyle pahalı ve verimsiz kabul edilirken; Yale Üniversitesi araştırmasında üretilen mikro yakıt pilleri, verim ve maliyet konusunda büyük avantajlar sunuyor. İçeriğinde platinyum ve zirkonyum bulunan dökme metalik camdan üretilen pille ilgili araştırmalar, ürettiği enerjinin daha da artırılması amacıyla devam ediyor. 
Araştırmayı yürüten André D. Taylor; dökme metal camın, mikro yakıt pillerinde kullanılan metallerden daha dayanıklı olduğunu; kolay şekil değiştirebildiği için üretiminin daha ucuz ve verimli olduğunu belirtiyor.
Araştırmanın mühendislerden Jan Schroers ise nano üretimde karşılaşılan yüksek maliyetleri, Yale Üniversitesi’nde keşfedilen termoplastik işleme yöntemiyle metalik camları plastik gibi kullanarak aştıklarını ifade ediyor.