Skip to main content

Meta, yeni akıllı gözlüğünden kamerayı çıkardı

Meta’nın Connect 2026 etkinliğinde tanıttığı Ray-Ban Meta Audio, şirketin kamera taşımayan ilk akıllı gözlüğü oldu. Cihaz müzik çalabiliyor, telefon görüşmelerini yönetebiliyor ve anlık çeviri yapabiliyor; buna karşılık fotoğraf çekmiyor, video kaydetmiyor. Modelin fiyatı 349 dolardan başlıyor, ürün 13 Ekim’de satışa çıkacak.

Kamerasız donanım tasarımı da inceltti

Meta ve EssilorLuxottica işbirliğiyle geliştirilen gözlük, kamera modülü taşımadığı için şirketin diğer yapay zekâ gözlüklerinden daha ince bir yapıya sahip. Ağırlığı 43 gram. Ayarlanabilir sap uçları, değiştirilebilir burun pedleri ve fazla açılmayı önleyen menteşelerle birlikte geliyor; tek şarjla 12 saate kadar kullanım sunuyor, şarj kutusuyla toplam süre 48 saate çıkıyor.

Ürün 23 farklı renk ve cam kombinasyonuyla satışa sunulacak. Ray-Ban’in retro tasarımlı Clubmaster modelinin yanı sıra klasik dikdörtgen formdaki Burbank da seçenekler arasında yer alıyor. Gözlükler numaralı camlarla da sipariş edilebilecek.

Kameralı model de yenilendi

Şirket kamerayı tamamen bırakmıyor. Aynı etkinlikte tanıtılan üçüncü nesil Ray-Ban Meta, mevcut Wayfarer modeline ek olarak Aviator ve Zena tasarımlarıyla geliyor. Bu modelde 12 megapiksel kamera, 3K video kaydı, altı mikrofonlu ses sistemi ve dokuz saate kadar pil ömrü bulunuyor. Fiyatı 449 dolardan başlıyor.

Meta ayrıca mevcut yapay zekâ gözlüklerinin renk ve model seçeneklerini genişleteceğini, ürünleri daha fazla ülkede satışa sunacağını açıkladı. Şirket, şarkıcı Lisa ile yeni bir marka işbirliğine gittiğini de duyurdu.

Kaynak: TechCrunch