Bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services (AWS), 9 Ocak’ta Feriye’de düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şirket gerçek bir hibrit bulut deneyimi sağlayan AWS Outposts’un artık Türkiye’deki veri merkezlerine ve kurum içi ortamlara gönderilip kurulabileceğini duyurdu.
AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın konuşmasında şunları söyledi: “AWS Outposts’u Türkiye’deki müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz, bu sayede yerel müşterilerimiz müşteri deneyimlerini geliştiren ve iş performansını artıran teklifler geliştirmeye odaklanırken, altyapı yönetiminin ağır yükünü bize bırakabilecekler.”
Aydın, AWS Outposts ile ilgili olarak AWS Outposts’un müşterilerin verilerini yerel olarak işlemesine olanak tanıdığını ve yüksek kaliteli, çok oyunculu oyun deneyimleri, üretim yönetim sistemleri ve tıbbi teşhis gibi düşük gecikme süresi veya veri yerleşimi gerektiren uygulamaları destekleyerek çeşitli sektörlerde daha fazla inovasyonun ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Aydın ayrıca yerel işletmelerin büyümesine yardımcı olmak ve Türkiye’deki ekonomik üretkenliği artırmak için ülkedeki kuruluşlarla ve AWS Çözüm Ortaklarımızla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı.
AWS Outposts neler sağlıyor?
AWS’nin paylaştığı bilgilere göre; AWS Outposts, Türkiye’deki tüm AWS müşterilerine ve ortaklarına, AWS altyapısına, AWS servislerine, API’larına ve araçlarına neredeyse tüm veri merkezlerinde, ortak yerleşim alanlarında ve kurum içi tesislerde erişim olanağı sağlıyor ve böylece gerçek ve tutarlı bir hibrit bulut deneyimi yaşamalarına imkân tanıyor.
AWS, Outposts’un Türkiye’de kullanıma sunulmasıyla müşterilerin, AWS servislerini kullanarak iş yüklerini ve verilerini ülkedeki kurum içi tesislerinde çalıştırabileceğini, ve yönetim ve operasyonlar için en yakın AWS Bölgesine bağlanabileceklerini belirtiyor.
AWS’nin verdiği bilgilere göre; AWS Outposts, müşterilerin ve çözüm ortaklarının AWS Küresel Altyapısındaki geniş bir servis yelpazesine bağlanırken önemli AWS servislerini kendi veri merkezlerinde çalıştırmalarına imkân sağlıyor. Outposts, kurum içi sistemlere düşük gecikmeli erişim gerektiren iş yükleri, yerel veri işleme ve yerel sistem bağımlılıkları olan uygulamaların taşınması için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. Bu uygulamaların, son kullanıcı uygulamalarına neredeyse gerçek zamanlı yanıtlar üretmesi, diğer kurum içi sistemlerle iletişim kurması veya tesis içi ekipmanları kontrol etmesi gerekebiliyor. Bunlar, üretim alanında gerçekleştirilen otomatik işlemler için fabrikalardaki iş yüklerini, gerçek zamanlı hasta teşhisini veya tıbbi görüntülemeyi ve içerik ve medya akışını içerebiliyor. Outposts, veri yerleşimi gereksinimlerinin karşılanmasına da yardımcı olabiliyor.
Yorumlar