Skip to main content

İki yıldır güncellenmeyen 1,5 milyon uygulama, Apple App Store ve Google Play Store’dan kaldırılabilir.

Pixalate tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple App Store ve Google Play Store’de bulunan 1,5 milyon uygulama iki yıl veya daha uzun süredir güncellenmediği için çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilir.

Bahsi geçen 1,5 milyon uygulama, App Store ve Play Store’de bulunan toplam uygulama sayısının yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Pixalate, Google Play Store’de 869 bin, Apple App Store’da ise 650 bin adet terk edilmiş uygulamanın var olduğuna dikkat çekerken; bu iki şirketin politika değişikliklerine giderek iki yıldan uzun süre güncellenmeyen uygulamalara karşı yaptırım uygulama kararı aldıkları biliniyor. Bu politika değişikliklerinin ardında yatan sebep ise uygulamaların iki yılın ardından kullanıcıların aleyhine kullanılacak çeşitli istismarlara açık hale gelmeleri.

Google’ın iki yıldan uzun süredir güncellenmemiş uygulamaları gizlediği bilinirken; Apple’ın izlediği yol tam olarak bilinmiyor. Öte yandan, bazı geliştiriciler, uygulamalarının silineceğine dair App Store’dan bildirim aldıklarını belirtiyorlar.

Ayrıca, rapora göre, iki uygulama mağazasında bulunan toplam 3,1 milyon uygulama son iki yıl içerisinde güncellenmiş durumda. Sık güncellenen uygulamaların daha fazla indirildikleri de paylaşan bilgiler arasında. Raporda, 100 milyondan fazla indirilen uygulamaların %84’ünün son altı ay içerisinde güncellendiği bilgisi de verilmiş.

Kaynak: One-Third of Apple and Google Apps Are So Outdated They Could Get Removed – CNet