Skip to main content

GoPro, piyasaya sürdüğü yeni kit ile içerik üreticilerin, özellikle de vloggerların tercihi olmayı amaçlıyor.

Başarılı aksiyon kameraları ile pek çok içerik üreticinin favori markalarından biri haline gelen GoPro, özellikle vloggerlar tarafından beğeniyle karşılanacak yeni bir kiti piyasaya sürdü. GoPro Hero 10 Black Creator Edition adı verilen kit, GoPro Hero 10 Black adlı kamerayı ve çeşitli aksesuarlarını içeriyor.

Şüphesiz, kitin en önemli parçası GoPro Hero 10 Black adlı kameranın kendisi. Kamera, 5.3K çözünürlüğünde saniyede 60 kareye kadar, 4K çözünürlüğünde ise saniyede 120 kareye kadar çekim imkânı sağlıyor. Yaklaşık on metreye kadar su geçirmezlik özelliği bulunan GoPro ile fotoğraf, slow-motion ve timelapse videoları çekilebiliyor.

Creator Edition adı verilen kit, GoPro Hero 10 Black adlı kamerayı merkezine almasının yanı sıra Volta, Light Mod ve Media Mod adlı aksesuarları da bünyesinde barındırarak, içerik üreticilerin kullanımına sunuyor.

GoPro kameraya takılan bir çerçeve olan Media Mod, kameraya 3.5mm mikrofon girişi, micro-HDMI çıkışı ve şarj için USB-C girişi ekliyor. Media Mod üzerinde bir de mikrofon bulunuyor. Kit, kameranın üzerinde yer alan mikrofonun aksine doğrultulduğu yönün sesini kaydeden bu mikrofon için bir de rüzgâr koruyucu içeriyor.

Bir kompakt ışıklandırma çözümü olan Light Mod ise Media Mod üzerinde yer alan iki yuvadan birine takılabiliyor. 3 farklı yoğunlukta aydınlık seviyesi ayarı bulunan Light Mod’un dördüncü modu ise güvenlik ışığı. Bu moda getirilen Light Mod, yanıp sönerek karanlıkta fark edilmeyi kolaylaştırıyor.

Kitin GoPro Hero 10 Black’ten sonra en önemli parçası ise Volta. Volta tripod olarak kullanılabilen ve Media Mod üzerindeki USB-C girişi ile kameraya bağlandığında kamerayı şarj edebilen bir tutacak. Aynı zamanda bir bluetooth kumanda görevi de gören Volta, kameranın hem şarj ömrünün artmasını hem de uzaktan kontrolünü sağlıyor. Light Mod ve Media Mod ile donatılmış olan GoPro, Volta ile 4K 30FPS çözünürlükte 4 saate kadar kayıt yapabiliyor. Volta, direkt olarak kameraya bağlandığında ise 5.3K 30FPS çözünürlükte yine 4 saate kadar kayıt imkânı veriyor.

GoPro Hero 10 Black, Volta, Light Mod, Media Mod, bir adet GoPro Hero 10 Black bataryası, bir adet bağlantı aparatı ve 32 GB’lık SanDisk microSD hafıza kartı içeren GoPro Hero 10 Black Creator Edition, ABD’de 785 dolardan satışa sunuldu. Öte yandan, GoPro, yaptığı kampanya ile GoPro üyeliği bulunanların 582, ilk kez GoPro üyeliğine sahip olacakların ise 532 dolara bu kite sahip olabileceklerini duyurdu.

Kaynak: GoPro Hero 10 Black Creator Edition Simplifies Vlogging With a Big Battery Backup – CNet