Yemeksepeti analizlerine göre, iftarda Türkiye’nin en doğusu yoğun, en batısı hafif lezzetleri tercih ederken, İstanbul ve Ankara’da doygun lezzetler, İzmir’de ise zeytinyağlılar öne çıkıyor.
250 bini aşkın farklı yemek seçeneğinin yer aldığı Yemeksepeti’nin iller özelinde detaylı ve titiz büyük veri analizleri ile hazırladığı çalışmadan elde edilen dikkat çekici sonuçlar şöyle sıralanıyor:
Türkiye’nin en doğusu iftarını yoğun, en batısı ise hafif lezzetlerle açıyor. Edirne mercimek çorbasını tercih ederken, Van’da lahmacun ve içli köfte siparişleri tavan yapıyor.İstanbul ve Ankara yine doygun lezzetlere yöneliyor. İstanbul kuru fasulye pilav, Ankara ise Kayseri mantısı tercih ediyor.
İnfografik çalışmalarına tıklayarak; daha yüksek çözünürlüklü versiyonlarına ulaşabilirsiniz.
- Ramazan ayında Doğu Karadeniz’in ‘yükselen yıldızı’ pizza oluyor.
- İzmir zeytinyağlı yaprak sarma ile Ege’nin zeytinyağlı kültürüne selam veriyor.
- İç Anadolu’da iftar için hamur işi tüketimi artıyor. Kayseri’de sipariş oranı en çok artan lezzet peynirli gözleme, Eskişehir’de pide oluyor.
- Adana komşusu Mersin’in ünlü lezzeti Tantuni ile Ramazan’da daha da yakınlaşıyor.
- Muğla sıcaklara meydan okuyarak, en çok pide satışlarını artırıyor.
- Isparta, en çok sipariş artışının tatlı kategorisinde yaşandığı nadir illerden; fakat güllaç yerine sütlacı tercih ediyor.
- Tatlısever bir diğer il ise Kastamonu. Kastamonu’da Ramazan boyunca siparişini en çok artıran lezzet sufle oluyor.
Yorumlar