Samsung Electronics, Türkiye’deki mobil yazılım istihdamını artırmak ve bu alandaki girişimcilere destek olmak üzere “Bilişim Mucitleri” Projesi için Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile bir araya gelerek Türkiye’de inovasyona dair girişimleri destekliyor. Proje, hızla gelişen mobil uygulama alanında Türkiye’deki yazılımcı sayısını artırarak istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak.
“Bilişim Mucitleri” Projesi kapsamında, gençlerin, bulut bağlantılı mobil uygulamaları yaratma becerisi kazanarak mobil uygulama geliştirmesinin altında yatan tüm prensipleri öğrenmesi hedefleniyor. Projenin temel hedefleri arasında, Türkiye’deki milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı gencin tüketici olmaktan çıkarak üretici konuma geçmesi yer alıyor.
Projeyi değerlendiren Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, “Dünyada hızla gelişen mobil yazılım pazarında, Türkiye’deki girişimleri teşvik etmenin ve gençleri bu alanda yetkin birer birey haline getirmenin ne denli önem arz ettiğini biliyoruz. Samsung olarak tüm dünyada öncülük ettiğimiz mobil inovasyonla birlikte edindiğimiz bilgi birikimini, Türkiye’deki gençlerle paylaşmaya hazırız. Teknolojiyi yakından takip eden genç neslin yalnızca tüketici olmasını değil, üretici olarak yaratıcılıklarını da ortaya koymasını hedefliyoruz. Bu sebeple Habitat ile yürüttüğümüz “Bilişim Mucitleri” Projesi’ni çok önemli buluyoruz. Proje ile önce eğitmenlere, ardından aldıkları eğitim sayesinde mobil yazılım alanına kazandırılacak gençlere ulaşacağız. Bu doğrultuda, 4 Ekim itibariyle eğitmen eğitimleri başlıyor. Global mobil yazılım dünyasında Türk gençlerini öne çıkaracak bu proje sayesinde; mobil sektöre nitelikli istihdam kazandıracak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
“Bilişim Mucitleri” Projesi için başvurular değerlendirilerek eğitmen adayları belirlendi. Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya ve Samsun’da başlayacak pilot uygulamada görev almak üzere 4-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da eğitmen eğitimi gerçekleştirilecek. Bu kapsamda eğitmen adaylarına 48 saat yüz yüze, 12 saat çevrimiçi gelişmiş yazılım, 20 saat çevrimiçi mentörlük eğitimini içeren toplam 72 saatlik eğitimin ardından her katılımcının en az 2 adet Mobil Uygulama geliştirmesi sağlanacak ve katılım belgesi verilecek.
Yorumlar