Skip to main content

 Türkiye’deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi için açılan Bilişim Akademileri’nin sayısı giderek artıyor. T.C….

 
Türkiye’deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi için açılan Bilişim Akademileri’nin sayısı giderek artıyor. T.C. Kalkınma Bakanlığı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü bu önemli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir Bilişim Akademisi de böylelikle Rize’de açılmış oldu.  Microsoft Türkiye tarafından sosyal sorumluluk ve eğitim etkinlikleri kapsamında Çayeli’nde yaşayan vatandaşlara güvenli internet kullanımı üzerine eğitimler verilecek.

Çayeli Habitat Bilişim Akademisi’nin Birleşmiş Milletler ve Microsoft’un destekleri ile hayata geçirildiğine dikkat çeken Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır “Bu projeye 7 yıl önce başladık. Şu anda 78 ilde 150 binden fazla kişiye yüzyüze eğitim vermiş durumdayız. 24. Bilişim akademimizi ise Rize Çayeli’nde açmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu akademinin bölgeye örnek bir model olması için çalışacağız.” dedi. 

Akademinin açılış töreninde konuşan gümrük ve ticaret bakanı Hayati Yazıcı ise “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi ile Çayeli’nde özellikle kadın ve çocukların kısa sürede bilgisayar kullanımını öğreneceklerini vurguladı.

İlçeye kazandırılan Bilişim Akademisi için çok heyecanlı olduklarını belirten Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, “Birinci derecede misyonumuz ilçemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve onları memnun etmektir. Şu ana kadar mutlu olduklarını gördük. Onlar da teknik bilgileriyle bizleri mutlu edeceklerdir” dedi ve gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm proje ortaklarına teşekkür etti.

Ülkemizin rekabet gücünü ve gelişimini artıracak projelerde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye kamu işleri ve kurumsal sosyal sorumluluk programları müdürü Erdem Erkul, “Microsoft Türkiye olarak Bilişim Akademilerimiz ile bilişim okuryazarlığını artırmak ve ülkemizin e-dönüşüm sürecini hızlandırmak için gerek yazılımlarımız gerek eğitim içeriklerimiz ile çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz.  Çayeli Belediye Başkanı ve ekibinin desteği ile Çayeli’nde bilgisayar kullanmayı bilmeyen kadın ve çocuk kalmayacağına gönülden inanıyoruz. Ancak bizlerin hedefi Çayeli’nin bir örnek oluşturarak Karadeniz Bölgesi’nde benzer Bilişim Akademilerin açılması ve buradaki herkesin bilişim okuryazarı haline gelmesi. Bilişimin gücü ile Çayeli başta olmak üzere tüm Karadeniz’in üreten bir toplum olarak ekonomilerinin daha fazla gelişeceğine inanıyor, çıkacak başarı hikayelerini heyecanla bekliyoruz”dedi. 

Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi (UNDN) Direktör Yardımcısı Hansın Doğan da Çayeli’nin doğal güzelliklerinden bahsederek, “Buraya gelince Çayeli’nin beşeri güzelliklerini de gözlemleme şansına eriştik. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olarak ortaklarımızla tüm dünyada uygulanabilecek örnek bir model oluşturabilmek için doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum” dedi.