Skip to main content

Skype entegrasyonu ve diğer yenilikçi özellikleri ile günümüzün dijital iş platformları arasında öne çıkan Microsoft Teams’in güvenlik prensipleri ve uygulamaları paylaşıldı.

Coronavirus vaka sayısı her geçen gün artan Türkiye’de çalışanlarını virüsün fiziksel ve mental etkilerinden korumak zorunda olan firmalar haliyle ilk olarak evden çalışmak gibi yöntemlere yöneliyorlar. Evden çalışmaya geçen şirketlerin birçoğu ise işlerini sohbet tabanlı ekip çalışma platformları üzerinden yönetiyor. Bugünlerde evden çalışan binlerce kişinin ekip arkadaşlarıyla iletişimde en fazla tercih ettiği bulut tabanlı uygulamalardan biri de Microsoft Teams.

Güvenlik taahhütlerini yalnızca zor zamanlarda değil her daim sürdüren güvenle çalışabilmesine imkân tanıyan Teams uygulamasıyla kullanıcıların güvenini kazanan çalışmalarını sürdürüyor. İş yaşamının yanında uzaktan eğitim çözümleri de sunan Teams’teki güvenlik uygulamalarından bazıları şöyle sıralanıyor:

  • Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirdiğiniz toplantılarınıza kimlerin katıldığını ve toplantı bilgilerine kimlerin erişebileceğini yöneten çeşitli gizlilik ve güvenlik denetimleri sunuluyor. Ayrıca bir toplantı sırasında belirlenen katılımcılar toplantıdan çıkarabiliyorsunuz. “Sunum yapanlar” ve “katılımcılar” gibi gruplar belirleyebilir, hangi toplantı katılımcılarının içerik sunabileceğini denetleyebilirsiniz.
  • Teams’teki gelişmiş yapay zekâ özellikleri, siber zorbalık ve taciz gibi olumsuz davranışları önlemeye yardımcı olmak için sohbetleri takip ediyor.
  • Teams’in çok faydalı bir özelliği olan toplantı kaydetme konusunda tüm katılımcılar bilgilendiriliyor. Yasa dışı kayıt alınmasına izin verilmiyor. Kayıtlar yalnızca çağrıyı yapan veya toplantıya davet edilen kişiler tarafından kullanılabiliyor ve bu belgeler şifre kontrollü bir depoda saklanıyor.
  • Teams, verileri hiçbir zaman reklam sunmak için kullanılmıyor.
  • Microsoft, üçüncü taraf veri taleplerine nasıl yanıt verdiğini detaylandıran Şeffaflık Merkezi hakkında düzenli raporlar sunuyor.
  • Çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemi ile kullanıcı adları ve şifreler korunuyor.
  • Siber güvenlik tehditlerine karşı tüm veriler korunuyor. Microsoft, her gün 8 trilyondan fazla güvenlik sinyali işliyor ve kullanıcılarını proaktif olarak güvenlik tehditlerinden koruyor.
  • Teams’teki bilgiler Microsoft’un güvenli veri merkezi ağı üzerinde konumlandırılıyor. Video, ses ve masaüstü paylaşımı için Güvenli Gerçek Zamanlı Aktarım Protokolü (SRTP) uygulanıyor.
  • Abonelik sona erince ya da kullanıcı tarafından sonlandırılınca, tüm kullanıcı verileri siliniyor.