2020’nin ilk yarısında tüketiciler, Covid-19 hakkındaki en son haberleri almak için haber kuruluşlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duydular. Uygulama pazarlama platformu Adjust’ın son verilerine göre tüketiciler haberler için telefonlarını gün geçtikçe daha çok kullanıyorlar ve bu da en beğendikleri medya uygulamalarını uzun bir süre daha kullanmaya devam edeceklerini gösteriyor.
Veriler, haber uygulamalarının günlük kurulumlarının Ocak-Nisan 2020 arasında yüzde 37 oranında arttığını gösteriyor. Kurulum sayısı, Mart’ta zirveye ulaştı ve sonrasında Mayıs’ta Covid öncesi seviyelere geri döndü. Günlük oturumlar ise Ocak ve Nisan ayları arasında yüzde 59 oranıyla büyük bir artış gösterdi.
Gün geçtikçe daha çok insan geleneksel medya araçları yerine telefonlarındaki uygulamaları tercih ediyor.
Oturumlar Nisan ayında zirveye çıktı ve ertesi ay sadece yüzde 13 oranında azaldı. Oturum sayıları ise hala 2019’dan, hatta 2020’nin ilk aylarından daha yüksek seyrediyor. Gün geçtikçe daha çok insan geleneksel medya araçları yerine telefonlarındaki uygulamaları tercih ediyor ve bu da kullanıcıların medyayı nasıl tükettiklerine dair bir değişime işaret ediyor.
Ayrıca bu veriler, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler karantina kararlarıyla ve devamlı değişen düzenlemelerle çalkalanırken, bölgesel trendlere de ışık tutuyor:
- ABD, haber uygulaması kullanımında en hızlı artışlardan birini gördü: günlük kurulumlar yüzde 53 artarken günlük oturumlar Ocak ve Nisan arasında yüzde 104 arttı. Günlük kullanımlar Nisan ve Mayıs arasında yüzde 8 düşüş gösterse de, bu durum kullanıcıların çoğunun uygulamaları kullanmaya devam ettiğini gösteriyor.
- EMEA bölgesinde günlük oturumlar Ocak-Nisan 2020 arasında yüzde 69 arttı. Bölgede karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı Mart ayında ise oturumlar en yüksek seviyesine ulaştı. Günlük oturumlarda özellikle Almanya yüzde 75 ve Fransa yüzde 71 ile büyük artışlar gördü.
- Asya’da ise, Japonya’nın oranları dünyanın geri kalanıyla benzer bir gelişim izledi. Ocak ve Nisan arasında kurulumlar yüzde 23, oturumlar yüzde 44 artarken, Nisan ve Mayıs arasında oturumlar yüzde 11 azaldı.
Yorumlar