Skip to main content

Global olarak en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiği programlardan olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan ‘Deloitte Technology Fast 500 EMEA’ listesi açıklandı. 2019 programında Türkiye’den listeye girmeye hak kazanan 21 şirket haberimizde…

Global olarak en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiği programlardan olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan ‘Deloitte Technology Fast 500 EMEA’ listesi açıklandı. Birleşik Krallık’tan kripto alım satım uygulaması Revolut, yüzde 39 bin 754 büyüme ile listede zirveye yerleşti. Girişimcilere ve büyümekte olan şirketlere kredi, gayrimenkul kredisi ve tasarruf hesapları sunan OakNorth ikinci, Cloud&Heat Technologies GmbH ise listede üçüncü sırada yer alıyor. Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yılın Teknoloji Fast 500 listesinde ortalama büyüme oranı geçen yıla göre artarak yüzde 1.258 olarak gerçekleşirken listede 22 EMEA ülkesi şirketleri tarafından temsil edilmiş oldu. EURO kuru üzerinden büyüme oranlarının hesaplandığı 2019 programında Türkiye’den 21 şirket listeye girmeye hak kazandı. 2019 programında Türkiye’den listeye girmeye hak kazanan 21 şirket şöyle:

1. Bulutistan

KOBİ’lere ve kurumsal firmalara ‘kullandığın kadar öde’ modeliyle bulut bilişim hizmeti sunan Bulutistan, yüzde 5085 büyüme göstererek listeye 20. sıradan girdi. B2B olarak müşterilerine bulut teknolojilerinin seçimi, temini ve bulutlar arası geçiş olmak üzere 360 derece hizmet veren Bulutistan, çok sayıda servis sağlayıcının hizmetini tek bir elden sunan şirket aynı zamanda tüm iletişim süreçleri de üstleniyor.

2. REM People

Pazar araştırmaları dikeyinde faaliyet gösteren, yeni nesil araştırma, içgörü ve perakende teknolojileri platformu REM People, yüzde 2003 büyüme göstererek listede 57. sırada yer aldı. Perakendenin tüm alanlarında faaliyet gösteren REM People market, mağaza, bakkal, eczane, restoran vb. fiziki satış noktalarında ürünleri satılan firmalara hitap ediyor. Şirket, bulut tabanlı olarak geliştirdiği “Instore Execution Management Platform (Ex-Act)” ve “Market Price/Discount Tracking (REM Insert)” gibi “anlık raporlama ve akıllı karar destek sistemi” ürünlerini SAAS modelinde kiralanmasında hizmet veriyor.

3. Teknofix

Telekomünikasyon ve TV  Yayın Platformu şirketlerinin bireysel ev kullanıcılarına sundukları tüm hizmetlerin (internet erişimi, tv yayını, cihaz satışı vb.) satış sonrası süreçlerini yöneten Teknofix, yüzde 1449 büyüyerek listede 94. sırada yer alıyor. Şirket, müşterilerine çağrı ve saha hizmetleri (kurulum, arıza, evrak yönetimi vb.) sunuyor.

4. Fbt

FBT Türkiye, bir teknoloji ve algoritmik borsa şirketi. Yüzde 1291 büyüme kaydeden girişim, listede 100. sırada yer alıyor.

5. otelz.com

Çevrimiçi otel rezervasyonları yapılmasını sağlamak amacıyla 2013 yılında kurulan otelz.com, yüzde 797 büyüme göstererek 177. sırada yerini alıyor.

6. Pixery

Pixery Labs, yeni jenerasyon yaratıcı kitlelere, inovatif uygulamalar geliştiren bir teknoloji firması. 2014 yılında faaliyet göstermeye başlayan Pixery, yüzde 730 büyüme gösterererek listede 191. sırada yer alıyor. Bugüne kadar internet uygulamalarında ileri seviye kullanıcıların faydalanabildiği hizmetleri, cep telefonu olan herkes için mümkün hâle getirme amacıyla yola çıkan Pixery Labs zor teknolojik problemleri kullanıcı dostu yöntemlerle çözüyor.

7. EMFA

Bilgi teknolojileri alanında hem kamu kurum ve kuruluşlarına hem de ile özel sektöre hizmet veren EMFA Yazılım Danışmanlık, yüzde 679 büyüme göstererek listeye 212. sıradan dahil oldu. Şirket ayrıca BT yönetimine dair hizmetler ve kalite alanında danışmanlık da sunuyor.

8. iyzico

Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Işın tarafından kurulan iyzico, rakibi konumundaki PayU tarafından 165 milyon dolara satın alın alınmıştı. Yüzde 678 büyüme gösteren şirket, listede 213. sırada yer alıyor. iyzico, e-ticaret firmaları, pazaryerleri ve bireysel kullanıcılar için ödeme altyapısı sağlıyor.

9. Enqura

Finans odaklı dijital bankacılık ve dijital sigortacılık platformu Enqura, yüzde 334 büyüyerek, 343. sırada yer aldı. Şirket, girişim kurumlar için finasal güvenlik, blockchain ve yapay zeka çözümleri sunuyor.

10. ISSD

2009 yılında kurulan, sistem tasarımı ve entegrasyonu, sayısal sinyal işleme, yazılım geliştirme ve elektronik tasarım konularında faaliyet gösteren ISSD, yüzde 321 büyüme ile listenin 351. sırasında yer alıyor. Türkiye’nin Patentli İlk Dinamik Kavşak Kontrol Sistemine sahip olan girişim, 11 farklı trafik yönetim ve denetim sistemi üretiyor.

11. PayTR

Sanal Pos ve Ödeme çözümleri sunan PayTR, yüzde 301 büyüme ile listeye 368. sıradan giriyor. Pos ve Ödeme çözümleri sunan girişim, geliştirdiği ve optimize ettiği yazılım ve kontrol sistemleriyle web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye getiriyor.

12. Paycell 

Turkcell’in ödeme altyapısı Paycell, yüzde 259 büyüme ile 396. sırada yer alıyor. Şirket, para transferi, ödeme hizmetleri, cüzdan ve Turkcell’e TL yükleme özellikleri sunuyor.

13. OBİLET

Otobüs bileti satış platformu OBİLET, yüzde 249 büyüme göstererek listede 405. sırada yer aldı. Obilet, otobüs firmaları ile çok sayıda havayolu firmasının biletlerini web sitesi, mobil internet sitesi ve mobil uygulamaları ile yılda 200 milyon ziyaretçi ve 4 milyon tekil müşteri ile buluşturuyor.

14. Mobven

Mobven, havayolu şirketlerinden bankalara, telekom şirketlerinden e-ticaret platformlarına kadar pek çok farklı alanda çalışıyor. Şirket, yüzde 246 büyüyerek listede 407. sırada yer buldu.

15. BİLETALL

Platformunda otobüs, uçak ve feribot bileti rezervasyonu sunan Biletall, yüzde 231 büyüme göstererek listenin 415. sırasında yer aldı. Biletall.com, yurtiçi ve yurtdışında her türlü ulaşım hizmetleri (şehir içi toplu taşıma, şehirlerarası ve uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu) konularında faaliyet gösteren birçok firmanın biletlerini satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor.

16. Apsiyon 

Apartman, site, plaza ve AVM gibi toplu yaşam alanı yöneticilerinin tüm ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan internet tabanlı konut yönetim programı Apsiyon, yüzde 196 büyüyerek  listede 450.sırada yer alıyor. Mart ayında 5 milyon dolar yatırım alan girişim, mevcut yatırımcılarından EarlyBird Digital East Fund ile birlikte Jak Baruh’u da hissedarlarının arasına ekledi.

17. ETA Elektronik Tasarım

Eğitim Simulatörleri Otomatik Test Sistemleri, Test Program Setleri, Atış Poligonları Geçiş Kontrol Sistemleri, Gerçek Zamanlı Kontrol ve Sürücü Yazılımları üreten ETA Elektronik Tasarım, yüzde 195 büyüme göstererek listede 452. sırada yer aldı.

18. Hype

Performans Odaklı Reklam ve Pazarlama Yönetimi, Veri Entegrasyonu ve Analizi, Dönüşüm Optimizasyonu, Arama Motoru Optimizasyonu ve Teknoloji Danışmanlığı alanlarında alanında hizmet veren Hype, yüzde 182 büyüme ile 471. sırada yer alıyor.

19. Simsoft

2006 yılında simülasyon sistemleri, askeri yazılımlar ve ciddi oyun uygulamaları ile ilgili Ar-Ge projeleri geliştirmek amacıyla kurulan Simsoft, yüzde 174 büyüme göstererek listede 478. sırada yer aldı. Şirket, Simülatörler, Savunma ve Havacılık Sistemleri, Görsel Sistemler, Oyun ve Simülasyon olmak üzere dört ana grupta faaliyet gösteriyor.

20. V-Count

Fiziksel mekanlar için e-ticaret sitelerindeki gibi ziyaret analizleri sunan V-Count, yüzde 173 büyüyerek  listenin 482. sırasında yer aldı. Firma, tek bir platform üzerinden fiziksel mekanlarınızdaki ziyaret sayılarını görmenizi ve operasyonlarınızı optimize etmenizi sağlıyor.

21. ANOVA 

Mekanik/elektronik tasarım, simülasyon ve üretim hizmetlerini bütünleşik olarak sunan ANNOVA, yüzde 172 büyüme göstererek, listede 483. sırada yer aldı. Şirket, silah sistemleri ve entegrasyon projeleri, turbo makine sistemleri ve çevresel iklimlendirme sistemleri üretiyor.