Skip to main content

Barcelona merkezli Arkyne Teknoloji firması fotosentezi elektriğe dönüştürerek telefon şarj etmeyi başardı

Teknoloji nimetleri akıllı telefonların şarj etme sorunu günümüzün problemlerinden biri. Yanımızda taşıdığımız cihazların bataryaya sıklıkla ihtiyaç duyması sorunu prizler haricinde farklı kaynaklara da yöneltiyor. Bunun için güneş enerjisiyle telefonları şarj edebilen cihazlar, harici piller ve kablosuz şarj istasyonları kullanılıyor. Arkyne adlı teknoloji firması, bu soruna farklı bir çözüm üretti. Firmanın geliştirdiği Bioo adlı saksı kullanıcılara şarj etmenin doğal yolunu sunuyor.

Normal saksıdan farkı olmayan Bioo, enerjisini tamamen bitkiden alıyor. Saksını içerisindeki sistem, bitkinin fotosentez yapmasıyla birlikte serbest kalan elektronları yakalayarak cihazın şarj edilebilmesini sağlıyor. Kullanmaya başlamadan önce saksının içine biraz su dolduruluyor. Sonrasında saksıda bulunan ve taş şeklinde tasarlanan USB girişine şarj kablosu bağlanarak şarj işlemi başlatılıyor. Yapılan işlemde veya şarj sonrasında kullanılan teknolojik yapı çiçeğe zarar vermiyor ve istenildiği zaman kullanılabiliyor.

Projeyi gerçekleştirebilmek için Indiegogo’da 15 bin Euro toplanması gerekiyor. Eğer destek toplanabilirse, proje kapsamında cihazlardan birine sahip olma bedeli ise 89 euro.