Skip to main content

Zoom, Microsoft Word’e rakip olacak yapay zekâ destekli Zoom Docs adlı uygulamayı kullanıma sundu.

Zoom’un yapay zekâ destekli kelime işlemcisi Zoom Docs’un resmi olarak kullanıma sunulmasıyla ofis yazılımları pazarı biraz daha genişledi.

Bu yılın Mart ayında tanıtılan Zoom Docs, şirketin yapay zekâ asistanı Zoom AI Companion tarafından destekleniyor ve kullanıcıların, özellikle de işletmelerin, Zoom’un video konferans ekosisteminde daha işbirliği içinde çalışmasına olanak tanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Zoom Docs, Zoom AI Companion desteğiyle, toplantı özetleri oluşturabiliyor, raporlar veya yapılacaklar listesi hazırlayabiliyor.

Katılımcılar, toplantı sırasında toplantı penceresinden çıkmadan belgeleri gerçek zamanlı oluşturup, paylaşıp düzenleyebiliyor. Özelliğin toplantıya mobil olarak katılanların oturum açmaya gerek kalmadan belgelerin üzerinde çalışabilmesine olanak tanıdığını belirtelim. Kullanıcılar ayrıca özelleştirilebilir toplantı bilgileri içeren, düzenlenebilir ve paylaşılabilir belgeler oluşturabiliyor ve bu da ilgili bilgilerin dağıtımını kolaylaştırıyor.

Ek olarak izin paylaşımı, toplu ayarlarla kolaylaştırılarak toplantı katılımcılarının toplantı sırasında birlikte çalışması için geçici erişime olanak tanır.

Zoom Docs’un şirketin Workplace ekosisteminde yer alması sayesinde, belgelerin Zoom Team Chat, Zoom Mail ve doğrudan Zoom Meetings içerisinde paylaşılabildiğini ve bunun da daha akıcı bir deneyim sunduğunu belirtmekte fayda var.

Kaynak: Zoom has launched an AI-powered Microsoft Word competitor – Mashable