Skip to main content

Foxconn, elektrikli araç piyasasına kendi markası ile giriş yapmaya hazırlanıyor

Yıllardır ismi Apple ile yaptığı iş birliğinden dolayı iPhone üreticiliği ile eşdeğer şekilde kullanılan Foxconn, bir süredir elektrikli otomobil pazarına adım atmak istiyordu. Şirketin bugün üç adet elektrikli araç konseptini tanıtması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Foxconn tarafından paylaşılan bir video, 18 Ekim Hon Hai Teknoloji Günü’nde Foxconn’un üç araç tanıtacağı mesajını veriyordu.

Videonun odak noktasını karanlık bir alanda önünde ve arkasında aracın bir ucundan diğer ucuna kesintisiz bir şekilde ulaşan ışık şeritlerine sahip ve minimalist bir tasarıma sahip bir sedan aracın oluşturduğu görülebiliyor. Ayrıca aracın üzerindeki Pininfarina logosu da kısa bir süreliğine beliriyor. Pininfarina, özellikle Ferrari ve Maserati için yapmış olduğu ikonik tasarımlar ile bilinen bir tasarım stüdyosu.

Bu sedan aracın yanı sıra videoda bir SUV ve bir de otobüs tasarımı paylaşılmış. Foxconn’un bu iki aracı da piyasaya sürmesi beklense da şirketin özellikle sedan araca odaklandığı aşikar.

Foxconn, elektrikli araçları Foxtron markası altında üretecek.

Foxconn’un sadece kendi araçlarını üretmeye odaklanmadığı, otomotiv sektöründeki pek çok şirketle anlaşmalar yaparak sektörde yerini sağlamlaştırmak istediği biliniyor. Şirket, eylül ayında bir elektrikli pikap startup’ı olan Lordstown’un Ohio fabrikasını 230 milyon dolara satın alabileceğini duyurdu. Ek olarak, Foxconn’un Fisker ile Fisker araçlarını 2023’ten itibaren üretmek üzere bir anlaşma yaptığı da biliniyor.

Kaynak: iPhone Maker Foxconn Teases 3 New Electric Vehicles – Business Insider