Skip to main content

ADATA’nın IP68 sertifikalı, darbelere ve düşmelere karşı üstün koruma sunan taşınabilir diski HD770G modeline yakından bakalım.

Günümüzde hard diskler bilgisayarların en önemli bileşenlerinden birisi haline gelmiş durumdalar. Hard disklerden söz ederken sadece bilgisayarların varlığından bahsetmek yanlış olur. Çünkü içinde bulunduğumuz dijital çağda oyun konsollarından akıllı televizyonlara ve çeşitli bilgisayarlara kadar farklı kullanım alanlarına sahip hard disklere daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle; oyun, müzik, film, fotoğraf, video, dijital ortamda hazırladığımız projelerimiz ve daha birçok arşivimizi taşınabilir disklerimizde saklıyoruz. Bu nedenle, dijital varlıklarımızı korumak için harici diskimizin kapasitesi kadar sağlamlığı da önemli. Çünkü harici diskler fiziksel özelliklerinden dolayı oldukça hassastırlar, darbelerden ve sarsıntılardan uzak tutmak gerekir. İşte ADATA’nın HD770G modeli tam da bu noktada farkını ortaya koyuyor.

Oldukça şık bir tasarıma sahip, kırmızı ve siyah olarak iki farklı renk seçeneği ile gelen HD770G, farklı açılara sahip yüzeyiyle modern bir tasarıma sahip. Ürünün en dikkat çekici yanıysa üzerinde yer alan iki şerit şeklindeki RGB aydınlatması. ADATA’nın özellikle oyuncuları düşünerek tasarladığı bu şık görünümlü harici diskin de toza, suya ve darbelere karşı IP68 sertifikasına sahip olduğunu belirtelim.

Dayanıklılık, tasarım ve bağlantı hızı

1 terabayt ve 2 terabayt saklama alanı seçeneklere sahip HD770G ′nin ağırlığı ise 270 gram. USB 2 ile de kullanılabilen, oldukça hızlı veri transferine izin veren USB 3.2 gen1 bağlantı hızına sahip HD770G’nin bağlantı hızının yanında en önemli özelliği ve piyasadaki diğer hard disklerden ayrıldığı nokta dayanıklılığı diyebiliriz. Askeri standartlara göre üretilmiş darbe emici silikon gövde, sağlam bir tampon ve sabit disk için tamponlu bir montajdan oluşan 3 katlı bir yapıya sahip olan HD770G, 1.22 metre yüksekliğinden düşmeye ve darbelere karşı dayanıklı.

Bunun dışında toza ve suya karşı en yüksek IP68 standartlarında hatta ötesinde koruma sağlayan disk, 2 metre derinliğindeki suya 120 dakika süreyle dayanabilecek seviyede. Diğer harici disklerde bulunan kullanışsız bağlantı noktası kapaklarının aksine, HD770G’nin patentli bağlantı noktası kapakları suya ve toza karşı kusursuz koruma sağlamak için kolaylıkla kapanır şekilde tasarlanmış. 1 terabayt ve 2 terabayt saklama alanı seçeneklerine sahip HD770G, oyun konsolları ile birlikte de kullanılabiliyor.

Sonuç

Hem Windows hem macOS işletim sistemleri ile kullanılabilen ADATA HD770G, yüksek depolama alanı, uygun fiyatı, sağlamlığı, malzeme kalitesi ve günümüz standartlarında yüksek veri aktarımı hızları sunan son derece kullanışlı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. ADATA’nın 1TB ve 2TB kapasite seçenekleri olan HD770G taşınabilir diskinin, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan Computex kapsamında tasarım ve inovasyon alanında öne çıkan markalara verilen Computex d&, ayrıca Best Choice ödülüne de layık görüldüğünü de belirtelim.

Artılar

Malzeme kalitesi
Dayanıklılık
Uygun fiyat
Yüksek bağlantı hızı

Eksiler