Skip to main content

Dünyanın ilgisini üzerine çekmeye devam eden Boston Dynamics’in robotları bu kez dans pistindeki performansıyla dikkat çekti.

Son yıllarda geliştirdiği robotlara insani özellikler kazandırarak adından sıkça söz ettiren Boston Dynamics, dünyanın ilgisini üzerine çekmeye devam ediyor. Şirketin insansı robotu Atlas ve robot köpeği Spot’u artık bilmeyen yok. İnsan hareketlerini tümüyle taklit edebilen robotlar üzerine çalışmalar yürüten Boston Dynamics, robotlarının neler yapabildiğini kısa videolar ile göstererek şaşırtmaya devam ediyor.

Boston Dynamics’in Atlas ve Spot robotları bilindiği üzere; koşma, kapı açma, yük taşıma, jimnastik, parkur, ters takla gibi aktiviteleri gerçekleştirebiliyordu. Ancak şirketin yayınladığı son videosu, robotların yıllar içindeki gelişimini büyüleyici bir biçimde gözler önüne seriyor. Videoda, Boston Dynamics robotları Atlas ve Spot, The Contours’un “Do You Love Me” parçasıyla koordineli bir dans gösterisinde bir araya geliyorlar.

Boston Dynamics, robotlarının dans becerilerini ilk kez göstermiyor. Robot köpek Spot da, Uptown Funk şarkısındaki dansıyla görüntülenmişti. Ancak yeni videoda Atlas olayı başka bir düzeye taşıyor. Sorunsuz bir şekilde koşma, zıplama, parkur ve ağır işçilik yeteneklerinin yanında, bu kadar akıcı ve koordineli bir şekilde dans edebilmeleri de gerçekten dikkat çekici.

Videonun sahte olduğu ile ilgili iddialar da olmadı değil. Elon Musk ise Twitter hesabından bunun gerçek olduğunu paylaştı. Robotların bu kadar akıcı ve koordineli bir şekilde dans edebilmelerinden dolayı, bu şekilde görülebilir. Animasyon veya değil, şirketin bugüne kadar başardıkları, bunun gerçekleşebileceğine dair güçlü bir izlenim sağlıyor.

2013 yılında Google, 2017 yılında ise el değiştirerek SoftBank çatısı altına giren Boston Dynamics’in yedi yıl içindeki üçüncü sahibi, 921 milyon dolarlık bir bedelle geçtiğimiz haftalarda Hyundai olmuştu.

Saruhan Sandokan Köle

Snappy Interactive Butik Yazılım Evi Kurucusu
Definex – Teknoloji Danışmanı