Skip to main content

Facebook’un mesajlaşma servisi WhatsApp, dünya çapında 2 milyar kullanıcıya ulaştı.

We Are Social 2020 Digital raporuna göre dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2 milyar kullanıcıya ulaştı. WhatsApp’ın iki yıl önceki kullanıcı sayısının 1.5 milyar olduğunu belirtelim. İki yıl içinde platformuna 500 milyon kullanıcı ekleyen WhatsApp, uygulamasının en büyük mesajlaşma platformu olmasının nedenini, uçtan uca şifreleme teknolojisine ve güvenlik hususları konusunda titiz olmasına bağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp’ın Android mağazasında 5 milyar indirmeyi geride bıraktığını sizlerle paylaşmıştık. WhatsApp’ın Google’ın uygulamaları dışında bu kadar indirmeye ulaşan ikinci uygulama konumuna getirdiğini belirtelim. Listenin ilk sırasında ise Facebook yer alıyor.

Her geçen gün büyüme ivmesini sürdüren WhatsApp, bundan 6 yıl önce 19 milyar dolara Facebook’a satılmıştı. Yakın zamanda dördüncü çeyrek kazanç raporunu açıklayan Facebook, raporda 2.26 milyar kullanıcının her gün Facebook, Messenger, Instagram veya WhatsApp uygulamalarından birine giriş yaptığını duyurmuştu. Aylık toplam 2.89 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook’un uygulama ailesi, yıldan yıla yüzde 9 büyüme kaydetti. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması konumundaki WhatsApp’ın bu verile ışığında yatırımın hakkını verdiğini söylemek mümkün.