Skip to main content

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, son dönemde Bitcoin’de yaşanan fiyat değişimlerini Digital Age için değerlendirdi.

Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Bitcoin, 2017 yılında yaklaşık 20 bin dolar fiyata ulaşarak gördüğü zirvenin ardından, 15 aydır düşüş trendi içerisinde hareket etti. Nisan ayı başından bu yana ise yüzde 100’ün üzerinde yükselerek 8 bin dolar seviyesine ulaştı.

Peki Bitcoin neden yükseliyor? Bitcoin’e yatırım yapmalı mı?

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri‘nin son dönemde Bitcoin’de yaşanan fiyat değişimlerini Digital Age için değerlendirdiği videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz…

Kripto para işlem platformu BtcTurk, Türkiye’de sanal pazar yeri hukuki standartlarına göre çalışmalarını sürdüren ve global ölçekte Blockchain üzerine odaklanmış ve Blockchain ile kripto para bazlı teknolojileri üreten ve kullandıran bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. BtcTurk, hali hazırda 560 binden fazla kullanıcıya sahip.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, Bitcoin’in, 15 aydır düşüş trendi içerisinde hareket ettiğini ve Nisan ayı başından bu yana ise yüzde 100’ün üzerinde yükselerek 8 bin dolar seviyesine ulaştığını belirterek; “Bitcoin fiyatında son dönemde yaşanan hızlı yükseliş birkaç faktöre bağlı olarak gelişiyor. Bunlardan ilki kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e ilgi göstermeye başlaması…Özellikle son 1 yıl içerisinde kurumsal yatırımcıların geleneksel varlık sınıfları ile uyumlu çalışan iş süreç ve yatırım karar mekanizmaları yoluyla Bitcoin’e yatırım yapmalarını mümkün hale getirmeyi hedefleyen yeni şirketler ve yapılar oluşturmaya yönelik ciddi girişimler ortaya çıktı. Saklama başta olmak üzere bu tür altyapı yatırımları hayata geçirilmeye başlandı. Önümüzdeki dönemde kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e artan oranlarda yatırım yapmasını bekliyorum.” açıklamasında bulundu.

Güneri’ye göre; Bitcoin adaptasyonunun artmaya devam etmesi, yeni yatırımcıların bu alana dahil olması ve 2018 ayı piyasasında satış yapmış olan yatırımcıların piyasaya geri dönmesi de fiyatı destekleyen başlıklar arasında yer alıyor. Global piyasalarda likidite fazlasının devam edeceği beklentisinin de deflasyonist özellikleri olan Bitcoin için iyi haber olarak değerlendirilebileceğini belirten Güneri, diğer yandan 2020 yılında Bitcoin ödül yarılanmasının, yani 10 dakikada bir sistemin madencilere verdiği ödül miktarının 12.5 Bitcoin’den 6.25 Bitcoin’e düşecek olmasının da, beklentilere destek olduğu görüşünde. Olası ticaret savaşları gibi jeopolitik risklerin de Bitcoin’in farklı özellikleri olan varlık sınıfı olarak sunduğu değer önerisini güçlendirdiğini ifade eden Güneri; Bitcoin fiyatının 2018 yılındaki gibi düşüş trendinde olması veya Nisan ayı başından beri yaşadığı yükselişe bakarak geleceğe yönelik kısa vadeli tahminlerde bulunulmasını doğru bulmadığını belirtti. Güneri; “Bitcoin’in gelecekte hayatımızda çok daha fazla yer kaplayacağına inanmakla beraber yatırımcılara bu noktada önerim piyasaya uzun vadeli bakmaları, çok kısa vadeli ve panikle alınmış yatırım kararlarından uzak durmaları, taşıyabilecekleri riskleri gözeterek yatırım tutarlarını belirlemeleri ve aşırı risk almamaları…” dedi.