Skip to main content

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla çalışanlarından birinin üretim operasyonlarını kapsamlı biçimde sabote ettiğini duyurdu.

Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Elon Musk, Pazar gecesi çalışanlarına gönderdiği e-posta’da Tesla çalışanlarından birinin önemli bilgileri dışarı sızdırdığını ve sistemdeki kodları değiştirdiğini belirtti. Paylaşılan bilgilendirme mesajında söz konusu sabotajı uygulayan çalışanın ismi paylaşılmadı.

Çalışanlarına gönderdiği e-posta’da sabotaj iddiasını dile getiren Musk, dışarıya önemli bilgilerin sızdırılması ve operasyon sistemindeki kodların değiştirilmesini de içerisine alan sabotajın şirkete büyük zararlar verebileceğini belirtti.

“Tek başına ya da Tesla’da başkalarıyla birlikte hareket edip etmediğini ve herhangi bir dış organizasyonla çalışıp çalışmadığını anlamaya ihtiyacımız var.” diyen Musk, çalışanlarına dikkatli ve uyanık olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Şirketini petrol ve gaz şirketleri olmak üzere pek çok düşmanı olduğunu da sözlerine ekleyen Elon Musk, Tesla’nın elektrikli otomobil planlarının gelişmesini istemeyen çok fazla kişinin olduğunu da kaydetti.  Emisyon skandallarına da gönderme yapan Musk, “Emisyon konusunda bu kadar çok hile yapmaya isteklilerse belki başka yollarla hile yapma konusunda da isteklilerdir.” yorumunda bulundu.