Dünyaca ünlü eğitim şirketi Pearson’ın 2017 yılında yayınladığı Geleceğin Yetkinlikleri raporuna göre geleceğin çalışma gücü insan ya da makine değil, insan ve makine şeklinde olacak. Teknolojinin ekonomimizi ve iş gücü pazarımızı değiştireceğinin altının çizildiği raporda, işverenlerin ve çalışanların ihtiyaç duyacakları becerileri tekrardan değerlendirmesi ve bunun için de eğitim sisteminin güncellenmesi gerektiği vurgulanıyor. Yine aynı raporda mevcut iş gücünün, yüzde 20’sinin gelecekte küçülmesi öngörülen mesleklerde çalışacakları, yüzde 70’inin gelecekte ne olacağını kesin olarak bilmediğimiz işlerde çalışacakları ve yüzde 10’unun da gelecekte büyüyerek daha fazla kişinin istihdam edileceği mesleklerde çalışacakları, bu mesleklerin de sağlık ve eğitim sektöründe olacakları yer alıyor. Bu öngörüleri dikkate aldığımızda günümüz neslini gelecekte olması beklenen bu değişime hazır ve yetkin bir şekilde hazırlamak günümüz eğitim hedeflerinin başlıca sorumluluklarından olmalı.
Peki o zaman akıllarda şu soru oluşuyor: “Geleceğe hazır ve yetkin bireylerin nasıl bir eğitime ve ne gibi becerilere ihtiyacı var?”. Bu ay bu temel sorudan yola çıkarak öğrenmenin geleceğini, ebeveynlerle gerçekleştirdiğimiz “eğitimde yeni teknolojilerin yeri ve önemi” araştırmamız üzerinden sorguladık..
Digital Age Haziran sayısı çıktı!
Bu ayın dergide öne çıkan diğer başlıkları ise şöyle; seçimler öncesi siyasetin dijital karnesi, enerji verimliliğine dijital yasal ayar ve ulaşımdan tarıma 5G’nin farklı sektörler üzerine yapacağı etkiler.
İnfografik ve Startup ekleri de Haziran sayısında!
Yorumlar