Skip to main content

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve Kolektif House tarafından yürütülen Workup girişimcilik programına seçilen girişimler açıklandı.

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve Kolektif House tarafından yürütülen Workup girişimcilik programı, ve programa seçilen ‘startup’lar düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

İş Bankasının ana destekçisi olduğu, girişimcilere ihtiyaç duydukları alanda destek vererek, iş fikirlerini geliştirmeyi ve işlerini büyütmeleri konusunda yardım etmeyi amaçlayan, teknolojik iş fikri ya da erken aşama girişimi olanlar için tasarlanmış “Workup Girişimcilik Programı” başladı.

Kolektif House tarafından yürütülecek programın tanıtım toplantısı İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Kolektif House Kurucu Ortağı Ahmet Onur, Programın Girişim Hızlandırıcı Partneri Hackquarters’ın İş Geliştirme Direktörü Aylin Bahar ve Baş Mentoru Ömer Erkmen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknoloji ile birlikte yaşanan değişim ve dönüşüme işaret ederek, “Ekonomi değişiyor. Bütün kurumlar olarak bu yeni sisteme, yeni ekonomiye ayak uydurmamız lazım. Artık kurum olarak, işletmeler olarak, ‘Her işi kendim yapacağım’ devri sona ermiş durumda.” dedi.

Programa kabul edilen girişimler Banamama.co, E-kira, Boostfy, Mangr, Octovan, MobilyaTakip, LeadTime, Stubridge, Overdose Caffeine VR ve Rone olarak açıklandı.

Banamama.co: Evcil hayvanlar için düzenli mama, sağlık ve bakım ürünleri satan sosyal platform.
E-kira:  E-kira, kiracı ile ev sahipleri arasında bir fintech platformu olarak dikkat çekiyor.
Boostfy: Instagram için SaaS temelli bir büyüme aracı sunuyor.
Mangr: 2 ya da daha fazla kişinin aynı anda paylaşımlı ödeme yapabilmesini sağlıyor.
Octovan: Nakliye ihtiyacı olan kullanıcılar ile ticari araç sahiplerini bir araya getiren platform.
MobilyaTakip: Mobilya üretim ve satış firmaları için internet tabanlı iş yönetimi platformu.
LeadTime: Leadtime, en temel anlatımla geleceğe video göndermenize olanak sağlıyor.
Stubridge:  Öğrenciler arasında sosyal bir not paylaşım platformu olarak dikkat çekiyor.
Overdose Caffeine VR: Mimarlık ofislerinin mevcutta kullandıkları 2 boyutlu çizimleri Sanal Gerçeklik ortamına taşıyan platform.
Rone: Haber ve içerik üreten siteler için ziyaretçi analizi sağlayan bir platform olarak tarif edilebilir.