Skip to main content

Markalar, pazarlama dünyası, güzellik, sağlık, yeme-içme, yaşam tarzı ve teknoloji gibi 100 başlıkta 2016’da bizi neler beklediğini Manajans J. Walter Thompson Başkan Yardımcısı Emir Işık açıkladı.

J. Walter Thompson, Innovation Group tarafından hazırlanan global tüketici trendleri listesinde, “Çocuklarla Büyüyen Oyuncaklar”, güzelliğe farklı bir boyut getiren “Çiller”, gözünü şehirlerin “Altyapı” problemlerine diken teknoloji şirketleri gibi, 2015’de trend olmaya başlayan ve 2016’da trend olmaya devam edecek bir çok ilgi çekici başlık yer alıyor.

Trends and Change to Watch in 2016’nın en dikkat çekici örnekleri şöyle:

Perakende
Uydu ile perakende sayesinde markalar uydudan elde edilen verilerle mağazalar için gerçek zamanlı trafiği takip edebiliyorlar.

Yaşam Tarzı
Yapay zeka sayesinde yeni nesil oyuncaklar, bir çocuğun kelime hazinesi, ilgi alanları ve diğer özelliklerine yanıt verip, çocuk büyüdükçe onunla gelişiyor.

Yeme İçme
Solunabilir kokteyller, kokteyl kültüründeki yeni bir egzotik trend. Tüketicilerin alkolü, hem gözleri hem de solunum sistemleriyle özümsemelerini sağlıyor.

Güzellik
Çiller, yeni ürünlerle yapay çillere sahip olmaktan gocunmayan tüketiciler ‘full-freckled’ ihtişamını kutluyorlar.

Teknoloji ve İnovasyon
Silikon Vadisinin Yeni Konusu: Altyapı, Hyperloop Technologies veya Google gibi teknoloji devleri ‘wired city’ için altyapı çözümlerini sunmaya başladılar bile.

Turizm ve Otelcilik
2016’nın en çok konuşulacak güzergahı ise “Küba”. Eski Küba’dan kalan son parçaları görmek için turistler ve yeni Küba’da ilk önce boy göstermek isteyen markalar adaya akın ediyor.

Markalar ve Pazarlama
Ajans dünyasının yıllardır “buzzword”ü olan “Nöropazarlama”, ciddi bir şekilde bilim sahasına geçiyor ve sonunda aksiyon alınabilir içgörülerle meyvelerini veriyor.

Lüks
Multi-Sensory, lüks yemek yeme deneyimi bile ödediğiniz hesapla değil, iyi yemeğin peşinden ne kadar uzağa gidebileceğiniz, ne kadar ender bir deneyim yaşadığınız ve damak tadı konusunda sınırları ne kadar zorladığınızla bağlantılı bir kavram haline geliyor.