Skip to main content

Mashable, yılın en iyi 10 Android uygulamasını belirledi.

Yeni işletim sistemi KitKat’ı yayına alması, bir milyar aktivasyona ve uygulama indirme sayısında 50 milyara ulaşmasıyla, Android için 2013 oldukça önemli bir yıl oldu.

Mashable’ın seçtiği 10 Android uygulaması arasında ise haber okuma uygulamalarında çıkış yakalayan ve uyku takibini sağlayan uygulamalar yer alıyor.

1-Duolingo

Duolingo uygulaması, yabancı dil öğrenme deneyimine yeni bir stil getiriyor. Kullanıcıları uygulama içinde başka bir hedef belirleyerek; daha fazla ders alabilmeleri için teşvik ediyor.
Ücretsiz sunulan uygulamada İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Portekizce dillerine yer veriliyor.

2-Pocket Casts

Podcast’leri organize etmede kullanabileceğiniz Pocket Casts, podcast’leri dinlemeye, indirmeye ve senkronize etmeye imkân tanıyor.
Podcast dinlerken kişiselleştirilebilme özelliğiyle istenmeyen podcast’i hızlıca geçebilirsiniz.
Uygulamada ayrıca podcast keşfi için ‘featured’ ve ‘popular’ menüleri kullanılabiliyor.
Fiyatı: 3,99 dolar

3-Evernote

Kullanıcıların bir uygulamadan fazlasının bulabildiği Evernote, bu yıl içinde kişiselleştirilebilir ekranı, fotoğraf ve PDF biçimlendirmesini dahil eden birçok önemli güncelleme yaptı.
Evernote ile notlar alabilir, fotoğraf çekebilir, hatırlatıcıları kurabilirsiniz. Ayrıca yapılan ses kayıtlarına sonradan kolayca erişim için etiketlenebiliyor.

4-Pixlr Express

Fotoğraf filtrelerinden daha fazlasını sunan kişiselleştirilebilir fotoğraf editörü Pixlr Express uygulamasında renk düzeltme, flu yapma (blur) veya görselleri ve katmanlara (layer) ayırabilirsiniz.
Uygulama, cihazda ise yalnızca 7,2 MB yer kaplıyor.

5-Nova Launcher

Bu sene iOS 7 sürümünü yayına almasıyla, Apple ana ekran tasarımında çıtayı yükseltmiş oldu.
Android için Nova Launcher uygulaması ise bu seviyesi yakalıyor. Tam anlamıyla kişiselleştirilebilir, performans odaklı ve 4 dolar fiyatında olan Nova Launcher uygulamasının Android kullanıcısı için iyi bir tercih olduğu söylenebilir.

6-doubleTwist

Müziği Mac veya PC ve Android cihazınızla senkronize edebilmenin yanında doubleTwist’in, güçlü bir medya oynatıcı olduğu söylenebilir. Uygulamada çoklu ses dosyalarını oynatabilir, video izleyebilir, radyo yayınına ulaşabilir ve podcast dinleyebilirsiniz.

7-Reddit is fun

Reddit is fun uygulaması, Android cihazlarında Reddit’i kullanmada ve taramada tercih ediliyor. Kullanıcı dostu uygulama, diğer popüler uygulamalardan farklı olarak Reddit’in web deneyimine benzer bir hizmet sunuyor.
Ücretsiz sunulan uygulama, paylaşım veya yorum yapmanın dışında tarama özelliğine odaklanıyor.

8-Feedly

Google Reader’ın bu sene kapatılmasından sonra okuma uygulamalarından ön plana çıkan Feedly oldu.
Tasarımında görsel kullanımını odağına alan Feedly, internetin kullanılma şekline yakın bir okuma deneyimi sunuyor.
Kolay paylaşım araçlarını sunan ve Evernote, Instapaper ve Pocket ile entegre çalışan Feedly, bu yılın çıkış yapan uygulamaları arasında yerini aldı.

9-Sleepbot

Sleepbot uygulamasını ister günlük saat gibi kullanın ister uyku düzeninizi takip etmek için kullanın; her iki durumda da uyku alışkanlığını düzenlemeyi isteyen herkese önemli bir deneyim sunuyor.
Ücretsiz sunulan Sleepbot uygulaması hareketleri ve gürültü seviyelerini takip ediyor, sabahları uykunuzun en hafif olduğu durumda sessiz bir alarmla sizi karşılıyor.

10-Aereo

Beta sürümünü yayına alan Aereo uygulaması, Android cihazınızda yer alan bulut DVR (dijital video kaydedici)hesabınıza ulaşmayı mümkün kılıyor.
Bu da günlük rutininiz sırasında sevdiğiniz televizyon programlarını izleyebileceğiniz anlamına geliyor.
Şimdilik ücretsiz olan uygulamanın deneme sürümünden sonra sunulan aylık üyeliği ise 8 dolar.