Geliştirdikleri öncü ve yenilikçi iş çözümleri ile inovasyonun en değerli kaynağı olan start-up’lar ve girişimciler, enerjiden sağlığa, finansa, bankacılık ve danışmanlığa kadar tüm sektörlerde mevcut iş yapış şekillerini değiştiriyor ve yeni bir boyut kazandırıyor. Oracle olarak, teknoloji tabanlı ürün/hizmet geliştiren startup ve girişimciler ile ortak bir değere sahip olmanın önemli olduğuna inanıyor ve onları girişim yolculuklarında başarı elde etmeleri ve sürdürebilmeleri için uzmanlığımız, global kaynaklarımız, geniş müşteri ve iş ortağı ekosistemimiz ile destekliyoruz.
Bu doğrultuda, Türkiye’de Haziran 2016’dan bu yana, Bilkent Cyberpark, ODTÜ Teknokent, Endeavor Türkiye, İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet ve TEB Girişim Evi gibi Türkiye’nin önde gelen kuluçka merkezleri ve girişimci destekleme dernekleri ile işbirlikleri yapıyoruz. Bu kapsamda start-up’ları; IoT, yapay zekâ, Blockchain, büyük veri, satış ve pazarlama gibi güncel teknoloji ve iş trendleri üzerine deneyim paylaşımı, mentörlük ve koçluk desteği, uygulamalı bulut test sürüşü atölyeleriyle destekliyoruz. Ayrıca Oracle Bulut’ta geliştirilen/barındırılan çözümlerin iş modellerinin uygunluğuna göre Oracle İş Ortağı ağına dâhil edilmesi ve Oracle müşterilerine sunulması sağlanarak pazarlama ve satış desteği ve girişimlerini, çözümlerini, yerel ve uluslararası pazarlarda tanıtmalarına imkân sağlıyoruz.
Geçtiğimiz Şubat ayında duyurulan, Oracle’ın yeni, sanal ve lokasyon bağımsız, Oracle Scaleup Ecosystem Startup Hızlandırma Programı ile genişlettik. Türkiye’den de başvuruların açık olduğu bu program, ileri aşama start-up’ların çözümlerini kurumsal düzeyde büyütmelerini, ölçeklendirmelerini ve gelir elde etmelerini destekleyici kaynaklara erişim imkânı sunuyor. Yakın zamanda, Türkiye’den bu programa seçilen ilk start-up bireysel emeklilikte akıllı yatırım kararları sunan AkıllıBES oldu.
Bireysel emeklilikte Türkiye’nin tek dijital platformu: AkıllıBES
AkıllıBES Kurucusu Onur Yurtsever, AkıllıBES’in Türkiye’nin ilk yatırımcı psikoloji testini yapmasıyla, bireysel emeklilik alanındaki ilk yapay zekâ Ar-Ge çalışmalarına başlamasıyla ve daha iyi getiriler sunan özel finansal algoritmasıyla sektörde önemli inovasyonlar yarattığını söylüyor. Onur Yurtsever, “AkıllıBES sadece bir robot tavsiye sistemi değil, finansal çözümler sunan bir araç seti. İçeriğinde sanal portföyler, analiz, yarışma ve birikim tahminleme modülleri olan kapsamlı bir uygulama. Diğer robot tavsiyelerin ve algoritmaların entegre edilebileceği yenilikçi bir yazılım mimarisi altyapısına sahip. Kullanıcı odaklı tasarım anlayışı ile fark yaratan ve psikoloji, insan-bilgisayar etkileşimi ve davranışsal finans disiplinlerinden faydalanarak bütünsel bir yaklaşımı benimseyen finansal sosyal pratik yaratıyor” bilgisini veriyor.
Yorumlar