Double-Take’in Türkiye distribütörlüğünü yapan Stratus Bilişim Sistemleri’nden Teknik Müdürü Erkan Tuğral, bu konuda doğru bilinen yanlışların veri kaybına yol açabileceğini söyleyerek; doğru bilinen yanlışları ve gerçek doğruları şöyle sıraladı:
1 Yanlış
Ajansız koruma, sanal makineleri korumak için tek yöntemdir.
Doğru
Gelişmiş uygulama farkındalığı ve gerçek zamanlı işlem tutarlılığı olmadan, yalnız başına ajansız koruma, korumanın esnekliğini sınırlar. Sanal makineleri tam olarak koruyabilmek için ajan-tabanlı korumaya ihtiyaç duyarsınız.
2 Yanlış
Erişilebilirlik için en iyi seçim Storage tabanlı replikasyondur.
Doğru
Storage-tabanlı replikasyon yavaştır, üreticilerin aynı olması gerekir, saklı ücretlendirmeler içerir ve teknolojik gelişmeleri sınırlıdır. Sunucu tabanlı replikasyon ise en iyi performansı sağlar ve çapraz platformlar arası çalışabilir.
3 Yanlış
Farklı hipervizörler arası koruma sağlanamaz.
Doğru
Ajansız teknolojiler platformlar arası koruma sağlayamaz. Fakat ajan tabanlı teknolojiler sağlar.
4 Yanlış
Sanal felaket kurtarma için en iyi çözüm halen yedeklemedir.
Doğru
Sanal tabanlı çözümlerin birçoğu periyodik yedekleme kullanıyor, bu yöntemin sonucu ise kötü RPO (Kurtarma Noktası Hedefi).
5 Yanlış
Sanallaştırma yalnızca tek yöne ilerler.
Doğru
İş yüklerinin fiziksel, sanal ve bulut çözümler arası taşınabilir olması gerekirken bir çok taşıma ve koruma çözümü orijinal kaynağa geri dönüş sağlamaz.
6 Yanlış
Ajansız replikasyon çözümleri bütün uygulamaları koruyabilir.
Doğru
Bütün uygulamalar aynı değildir. Bazıları daha çok veya daha iyi korunmaya ihtiyaç duyar. Felaket kurtarma stratejiniz kritik uygulama ve iş yükleriniz için gerçek zamanlı replikasyon sağlamalıdır.
7 Yanlış
Ajansız replikasyon çözümleri kendi seçebileceğim bir bulut hizmetine felaket kurtarma yapabilir.
Doğru
Ajansız çözümler teknoloji tercihlerinizi ve bulut sağlayıcılar arası seçiminizi sınırlayabilir. Ajan tabanlı replikasyon ise platform bağımsız koruma ve uyumluluk sunar.
Yorumlar