Özellikle girişimciliğe yeni soyunanlar için dijital dünyanın nimetlerinden yararlanmak işlerini hızla geliştirebilmeleri açısından çok önemli. Forbes’un seçtiği, girişimcilerin bilgisayar/mobil cihaz kullanırken işlerine en çok yarayacak 15 ücretsiz araca göz atalım.
1) Google Slides
Google Slaytlar ile nerede olursanız olun sunu oluşturabilir, düzenleyebilir, güncelleyebilir, sunular üzerinde ortak çalışma gerçekleştirebilir ve sunum yapabilirsiniz.
2) Canva
Grafik tasarımlarınızı Canva ile ek programa gerek olmadan, şaşırtıcı derecede kolay, ücretsiz, çevrimiçi tasarım araçları ve profesyonel şablonlarla oluşturabilirsiniz. Türkiye ve dünyada çok sevilen uygulama artık Türkçe de kullanılabiliyor.
3) Trello
Web tabanlı proje yönetim uygulaması Trello freelance çalışanların gözdesi. Plan, düzen, iş, rapor… Hepsi için tek araç.
4) Google Trends
Google aramalarında sorguların hangi coğrafyada, hangi dillerde ve ne sıklıkla arandığını istatistiksel bilgi olarak kullanıcılara sunan bu servisle neyin gündemde olduğunu ve talep gördüğünü öğrenebilirsiniz.
5) Mailchimp
E-posta pazarlama yazılımı MailChimp ile kendi elektronik posta tasarımlarınızı oluşturarak, e-posta bültenleri hazırlayabilir ve binlerce kullanıcıya e-posta pazarlaması yapabilirsiniz.
6) Google Analytics
Ne kadar zeki ve yaratıcı olursanız olun ses getirecek işlere imza atmak için veriye ihtiyacınız var. Google Analytics ile bu veriye ulaşabilir, başka bir değişle müşteri profilinizi tanıyabilirsiniz.
7) Boomerang
İleri tarihe ayarlı e-posta oluşturabilmenizi sağlayan, bazı e-postaları hatırlatan bu Gmail eklentisi aynı zamanda, yapay zekâ desteğiyle daha iyi e-postalar yazmanıza yardımcı oluyor.
8) LinkedIn
LinkedIn özellikle startup kuranlar için altın madeni değerinde. Aktif kullanıldığında network kurma açısından da, melek yatırımcı bulmak için de oldukça elverişli bir platform.
9) PayPal
İnternet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemi olan PayPal, Forbes’un listesinde yer alıyor ancak ne yazık ki, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu.
10) WordPress
Her ne kadar web sitesi veya blog açmak için çok çeşitli araçlar olsa da, WordPress hala bu iş için en iyisi.
11) Medium
Görsel içeriklerin ön plana çıktığı bir mikro blog platformu olan Medium sayesinde tasarımla ilgili hiçbir zahmete girmeden girişiminizi anlatabilir, daha fazla müşteri ve yatırımcı çekebilirsiniz.
12) Skype
Oldukça mobil bir girişimciyseniz Skype ile her yerden ücretsiz çağrılar yapabilir, bunları kaydedebilir, toplantılar düzenleyebilir ve video oturumları yönetebilirsiniz.
13) AngelList
Yeni girişimleri erken aşama yatırımlara ulaştıran AngelList’te startup işi bulabilir, iş ilanı verebilir, yatırımcılarla iletişime geçebilir, kimin neye yatırım yaptığını takip edebilirsiniz.
14) Upwork
Dünyanın en geniş serbest çalışan (freelancer) platformu olan Upwork’ta iş ilanı verebilir, tam zamanlı çalışan almadan ve maaş ödemeden işinizi geliştirebilirsiniz.
15) Calendly
Wix ve Google Calendar ile entegre çalışabilen Calendly ile randevularınızı, çağrılarınızı, yatırımcılarla görüşmelerinizi düzenleyebilirsiniz.
Yorumlar