Skip to main content

Yapılan bir araştırma, kadın beyninin erkek beynine göre daha erken olgunlaştığını buldu.

Bugüne dek kadınların erkeklere göre olgunluk seviyesine daha hızlı ulaştığı söylenmiştir. Kanıtlanmış olmayan ancak bilinen bu durumla ilgili bilim insanları, yakın zamanda konuya ilişkin bazı kanıtlar ortaya koydu.

Cerebral Cortex journal’da yer alan yeni araştırmada kadın beyninin yeniden yapılanma (reorganization) özelliğiyle normal beyin gelişiminin erkek beyninden daha erken gerçekleştiğini ortaya çıkardı.

Araştırma, İngiltere’de yer alan Newcastle Üniversitesi’nde uluslararası bir grup araştırmacının yer aldığı bir ekip tarafından yürütüldü.

Yaşları 4 ila 40 arasında değişen 121 kişinin yer aldığı çalışmada katılımcıların emarı çekildi. Sinirsel bağlantıların gelgitlerini kayda alan bilim insanları, beyin nöron organizasyonun olgunluğa ulaşmasının kızlarda erkeklere göre daha kısa sürede gerçekleştiğini ortaya çıkardı.

Araştırmada ayrıca kızların beynin iki yarım küresinde daha fazla bağlantı kurmaya eğilimli olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmada zamanlama içinde cinsiyet temelli farklılığa yol açan unsurun ne olduğu tam olarak belirlenmese de, elde edilen sonuçlar bu durumu araştırmaya değer olabileceğini gösteriyor.

Kaynak: TIME