Skip to main content

Eski Twitter Başkanı, 20 milyon dolar alacağı olduğunu iddia ederek X’e dava açtı.

2015’ten 2020’ye kadar Twitter’ın yönetim kurulu başkanlığını yapan ve Elon Musk’ın Twitter’ı 2022’de satın almasına kadar yönetim kurulunda görev alan Omid Kordestani, şirketin ödemeyi reddettiği 20 milyon dolar değerindeki hisseler için X’e dava açtı.

Dava dosyasına göre, Kordestani, Google’daki yüksek maaşlı işinden ayrılarak Twitter’a katıldı ve Twitter ona sadece 50.000 dolar olan “çok daha düşük” bir maaş teklif etti. Ancak teklifi hisse senedi opsiyonları, performansa dayalı kısıtlı hisse senedi birimleri ve kısıtlı hisse senedi birimleri ile cazip hale getirdi.

Dava dosyasına göre, toplamda 20.112.000 dolar değerindeki bu hisse senetlerinin Musk Twitter’ı satın alıp yönetim kurulunu değiştirdiğinde ödenmesi gerekiyordu, ancak X bunu yapmayı başaramadı.

Dava dosyasında, “X Corp., Kordestani’nin Twitter’daki yedi yıllık emeğinden, X Corp.’un bunu yapmasını gerektiren açık sözleşme hükümlerine rağmen, ona ödeme yapmadan faydalanmaya çalışıyor” ifadesine yer veriliyor.

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından, işten çıkarılan veya kovulan çalışanların düzgün bir şekilde ödeme almadıklarını iddia ettikleri çok sayda dava açıldı. Hatırlarsanız eski Twitter yöneticileri, bu yılın başında Musk ve X’e dava açarak, “sebepsiz yere” kovulduklarını ve ödenmemiş kıdem tazminatları nedeniyle milyonlarca dolar alacakları olduğunu iddia etmişti. Son davada, “Kordestani, Elon Musk’ın Ekim 2022’de şirketi satın almasının ardından X Corp. tarafından tazminatı haksız yere alıkonulan birçok eski Twitter çalışanından biridir” ifadesine yer veriliyor.

X ve Elon Musk’tan konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Former Twitter chairman is suing X for $20 million over pay he says was ‘wrongfully withheld’ – engadget