Skip to main content

GARM’ın Musk’la mücadele edip çalışmalarına devam edecek kadar maddi kaynağı yok.

Hatırlarsanız X’in birkaç gün önce Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) ile Global Alliance for Responsible Media (GARM) adlı oluşuma antitröst davası açtığını sizlere aktarmıştık.

Davanın ardından yeni bir gelişme yaşandı ve Business Insider’da yer alan bir habere göre GARM, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bu kararı üyelerle e-posta ile paylaşan WFA CEO’su Stephan Loerke’ye göre oluşumun maddi kaynakları sınırlı ve X’in açtığı davayla mücadeleye odaklanacak.

Loerke, WFA ve GARM’ın X’in davasındaki iddialara mahkemede itiraz etmeyi planladıklarını ve davanın sonucunun “tüm faaliyetlerinde rekabet kurallarına tamamen uyduklarını göstereceğine” emin olduklarını söyledi. GARM üyeleri Unilever, Mars, CVS ve Ørsted’in de davalılar arasında gösterildiğini belirtelim.

2019 yılında Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) tarafından oluşturulan GARM’ın amacı belirli güvenlik standartlarını karşılamayan sosyal medya platformlarında reklamcılığı durdurmaktı. X, açtığı davada GARM’ın o zamanki adıyla Twitter’a bir “reklamveren boykotu düzenlediğini” söyledi.

Kaynak: Ad group sued by Elon Musk reportedly disbands – The Verge