Skip to main content

OpenAI’ın ChatGPT için yeni gelişmiş ses modu, belirli sayıda ChatGPT Plus abonesine sunulmaya başlıyor.

Hatırlarsanız OpenAI’ın Mayıs ayında GPT-4o lansman etkinliğinde tanıttığı gelişmiş ses modu, modelde kullanılan “Sky” adlı sesin 2013 yapımı “Her” filminde yapay zekâ kişiliğini canlandıran Scarlett Johansson’a benzediği için eleştirilmişti. Johansson, sesinin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle OpenAI’ı suçlamış, OpenAI bu iddiaları reddetse de Johansson’a benzeyen sesi kaldırmıştı.

Gelişmiş ses modunun, Haziran ayı sonlarında alfa sürümünde yayımlanması planlanmıştı, ancak OpenAI, “modelin belirli içerikleri algılama ve reddetme yeteneğini geliştirdiğini” söyleyerek yayımlanmasını bir ay kadar erteledi. Şirket ayrıca, müzik veya diğer telif hakkıyla korunan ses dosyalarını üretmeye yönelik belirli istekleri tanıyacak ve engelleyecek yeni filtreler eklediğini de söyledi.

OpenAI sözcüsü Taya Christianson, ChatGPT’nin hem bireylerin hem de kamuya mal olmuş kişilerin seslerini taklit edemeyeceğini ve önceden ayarlanmış dört sesten farklı olan çıkışları engelleyeceği bir düzenleme yaptıklarını belirtti.

Christianson’a göre, OpenAI, sonbaharda gelişmiş ses modunu tüm ChatGPT Plus kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Kaynak: OpenAI starts rolling out its Her-like voice mode for ChatGPT – The Verge