Skip to main content

Samsung’un katlanabilir teknolojisi Galaxy Z Flip 6, polis vücut kamerası olarak kullanılıyor.

Samsung’un yeni blog yazısına göre, Galaxy Z Flip serisi cihazlar, polis memurları ve kolluk kuvvetleri çalışanlarının halkın güvenliğini korumasına yardımcı oluyor.

Blog yazısında aktarılanlara göre, Samsung’un katlanabilir mobil cihazlar serisi, iki yıl önce Missouri’deki Kimberling City Polis Teşkilatı ve Indian Point Polis Teşkilatı tarafından, elektronik cihazların kuvvetlerin günlük operasyonlarını nasıl iyileştirebileceğini test etmek amacıyla bir pilot programın parçası olarak kullanıldı. Samsung’a göre, katlanabilir bir cihaz polis tarafından vücut kamerası olarak ilk kez bu programda kullanıldı. Pilot programın sona ermesinin ardından iki polis departmanı daha Flip cihazlarını vücut kamerası olarak kullanmak üzere anlaşma imzaladı. Bu pilot testlerden elde edilen çözümler beş eyaletteki 25 metro polis teşkilatına daha genişletiliyor.

Polis testleri için kullanılan Flip cihazları, mobil cihazları vücut ve araç kameraları olarak kullanmak üzere yeniden tasarlayan Visual Labs adlı şirket ile işbirliği içinde özelleştirildi. Samsung’a göre, kamerayı başlatmak için ses düğmesinin yeniden yapılandırılması gibi değişiklikler, sahada kayıt yapmayı daha kolay ve hızlı hale getirmek amacıyla yapılmıştı.

Kaynak: Samsung is marketing Galaxy Z Flip phones as police bodycams – engadget