Skip to main content

YouTube’un yeni özelliği, TikTok’ta da olduğu gibi kısa videolar oluşturulmasına olanak sağlayacak.

TikTok tüm dünyada son dönemin en popüler sosyal ağı. Günden güne daha popüler hale gelen TikTok, hem App Store hem de Google Play Store’dan gelen verilere göre toplam 1,5 milyar indirme sayısına ulaştı. Türk insanı da TikTok’da içerik üretmeyi çok seviyor ve platformun popülaritesi Türkiye’de de hızla yükseliyor. Bu dünyaya girmek isteyen dünyanın en büyük video platformu olan YouTube da, sosyal tarafı değiştiren TikTok rakibi “Shorts” özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

Shorts’da içerik üreten kullanıcılar, YouTube Music servisinde yer alan ve lisanlanmış olan geniş şarkı kataloğundan dilediklerini seçebilecekler. Shorts özelliğinin YouTube uygulamasının içinde yer alacağını da ekleyelim. Kullanıcıların TikTok benzeri kısa videolar paylaşmasına ve videolarda YouTube’un hazır müziklerini kullanmasına imkan tanıyacak Shorts özelliğinin, yıl sonunda kullanıma açılması bekleniyor.

Kısa videolar dünyasına “Shorts”  ile girmek isteyen YouTube’un, YouTube Music’in servisinde yer alan geniş şarkı kataloğu ile TikTok’tan daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.