Skip to main content

Revo Capital ilk etabını yıl sonuna kadar devreye almayı planladığı toplam 90 milyon Euro’luk ikinci fon için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonlarından Revo Capital, 2013 sonunda topladığı 66 milyon dolarlık ilk fonun değerlendirilmesindeki başarıların üzerine inşa ettiği ikinci fon hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. İlk yatırım döneminde Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) gibi finansal kuruluşlardan destek alan Revo Capital, ikinci fon döneminde yatırımcıları arasına Avrupa Yatırım Fonu’nu (EIF) da katıyor. Ayrıca son dönemde Kurumsal Girişim Sermayesi kuran ve kurma hedefi olan bazı şirketler ile önde gelen bazı bankalar da Revo Capital’in ikinci fonunda yatırımcı olarak yer alıyor.

Toplam 90 milyon Euro’ya ulaştırılması hedeflenen fon çalışmaları kapsamında 5 Kasım’da düzenlenecek Revo Capital Fund II Investor Meetup (Revo Capital II. Fon Yatırımcı Toplantısı) Türkiye’den ve Avrupa’dan yaklaşık 100 önde gelen yatırımcıyı bir araya getirecek.

B2B bulut, fintechler ve sağlık teknolojileri odakta olacak

Revo Capital Yönetici Ortağı Cenk Bayrakdar, İkinci fonda yatırım yapacakları girişimleri belirlerken odaklanacakları alanları şöyle anlattı: “İlk fonu kurarken de e-ticarete yatırım yapmayacağımızı belirtmiştik. Bu yaklaşımımızı yeni fonda da sürdürüyoruz. KOBİ’lerin ekonominin belkemiğini oluşturduğu Türkiye’de B2B bulut teknolojilerinin geleceğine inanıyoruz. İlk fonda bu kapsamda yatırım yaptığımız Foriba ve Paraşüt’teki başarılı çıkış süreçlerimiz bu inancımızı destekliyor. Yeni fonda yine bu alanda girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Türkiye’de bankacılık sisteminin teknolojik anlamda çok geliştiğini görüyoruz. Özellikle bireysel bankacılık konusunda bankalar çok üst düzeyde teknolojik çözümler geliştiriyor. Ancak kurumsal bankacılık ve KOBİ bankacılığı alanında fintech’lerin fark yaratan ürünler ortaya çıkarabileceği öngörümüzü koruyoruz. Bankacılık sektörünün güncellenen Avrupa Birliği Ödeme Hizmetleri Yönergesi’ne (PSD2) uyum sağlamasıyla birlikte bu alandaki hizmet çeşitliliğinin çok artacağını düşünüyor; bu kapsamda ürün ve hizmet geliştiren fintech’leri yeni fonda da odağımızda tutuyoruz. Yeni dönemde radarımıza girecek yeni bir alan ise sağlık teknolojileri olacak. Sağlık turizminde Türkiye önemli bir merkez haline geliyor. Geçen yıl Türkiye’ye sağlık amaçlı gelen yaklaşık 470 bin turist, ortalama 12 bin dolar harcama yaptı. Bunun ortalama bir turistin harcamasının çok üzerinde bir rakam olduğunu düşünürsek, sağlık turizmindeki gelişmenin ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu olumlu gelişmeyi, teknolojik alanda da desteklemenin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.