Skip to main content

Doğrulama platformu yanlış bilgi sorununa karşı farklı disiplinlerden katılımcılarla çözüm arıyor.

Doğrulama platformu teyit.org, Factory etkinliği ile yanlış bilgi sorununa çözüm arıyor. 9-10Mart’ta Ankara ve 10-11 Mayıs’ta düzenlenecek Factory etkinliği design sprint metodolojisine dayanıyor.

Factory etkinliği için süreç şu şekilde işliyor: Farklı disiplinlerden katılımcılar yanlış bilgi sorununa çözümler üretmek için bir araya geliyor. Katılımcılar sorunlar için çözüm geliştirip test ediyor ve bunun ardından  çözümler final etkinliğinde topluluğa sunuluyor. Son aşamada ise çözümlerini uygulamaya geçirmek isteyen ekiplere destek sağlanıyor ve Factory  topluluğu oluşuyor.

Teyit’in Factory topluluğu şu isimlerden meydana geliyor: Emin Okutan (Kolaylaştırıcı), Mark Stencel (Mentor, Ankara), Valentin Pentchev (Mentor, İstanbul), Tom Trewinnard (Mentor, Ankara) ve Merve Kavas (Topluluk Yöneticisi).

Google Ventures’ın geliştirdiği design sprint kısaca zorlu problemlerin çözüm sürecinde kullanılmak için tasarlanan bir inovasyon aracı. Problemi anlamlandırma, çözüm tasarlama, prototip geliştirme, faydalanıcı ile test etme süreçlerinin tümünü kapsayan bütünsel yöntem, farklı sektörlerin ürün ve hizmet tasarımı süreçleri için kullanılıyor.

Factory etkinliğinin Ankara ayağına başvuru için bu linki ziyaret edebilirsiniz. Etkinliğin finali ise 15 Haziran’da Ankara’da gerçekleşecek.