Skip to main content

Google sonunda Google+’ın kapanacağı tarihi kullanıcılarına duyurdu.

Dünya genelinde 2,2 milyar kullanıcısı bulunan sosyal ağ Google+’ın (Google Plus) kapanacağı tarih 2 Nisan olarak belirlendi. Kapatma kararı alan Google‘ın kullanıcılara konuyla ilgili gönderdiği bilgilendirme e-postasında, “Kişisel Google+ hesabınız 2 Nisan 2019’da kullanıma kapatılacaktır” ifadesi yer aldı.

Google+ kullanıcıları bugünden (4 Şubat) itibaren platforma yeni içerik giremeyecekler. 2 Nisan 2019’da da kullanıcıların Google+ hesapları ve tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve içerikler silinmeye başlanacak. Bu içerikleri saklamak isteyenlerin elini çabuk tutarak kapanma tarihine kadar bunları indirip kaydetmesi gerekiyor. Fotoğraflar ve videolar Google Fotoğraflar’da saklanabilecek, ancak diğer bilgiler tamamen silinecek. Yorumlar özelliği ise 4 Şubat’ta Blogger’dan, 7 Mart’ta da diğer sitelerden kaldırılacak.

Google, Google+’ı kapatacağını ilk olarak Ekim 2018’de duyurmuştu. Yapılan açıklamada, platformun az kullanılması başlıca kapatma nedeni olarak gösterildi. Google+ beklentileri karşılama ve güvenlik önlemleri konularında da sorun yaşıyordu.