E-spor Federasyonu’nun kurulma amacı nedir?
E-sporun büyümesi ve gelişimi, reklam verenlerin buradaki artışı, oyun şirketlerinin bu alanda Türkiye’ye yatırım yapması aslında zaten bu federasyonun kurulumunu kaçınılmaz hale getiriyordu. Dolayısıyla, sektörün beklediği bir hamleydi, dönemin Bakanı Osman Aşkın Bak ve bakanlığımız bu anlamda bir irade kullandı ve gerçekten sürecin başlamasına ön ayak oldular.
Federasyonu biraz tanıtabilir misiniz?
Ağustos ayı itibarıyla faal olarak çalışmalara başladığımız federasyonun yönetiminde iş, teknoloji ve e-spor dünyasının yakından tanıdığı birçok isim bulunuyor. Benim, Kurucu Başkanlık ve Esat Kahyaoğlu’nun asbaşkanlık görevini üstlendiği Türkiye E-Spor Federasyonu’nda Tamer Kılınç Bey Genel Sekreterlik görevini üstleniyor.
Size federasyon başkanlığı önerisi nasıl geldi?
E-sporla tanışmam aslında bundan dört sene önceye dayanıyor. E-spor sektörüne ilk adımımı SuperMassive’in kuruluşu ile attım. SuperMassive ile beraber de E-spora olan ilgi alakamız da doğal olarak arttı. Federasyonun kurulma süreciyle birlikte SuperMassive tarafındaki sorumluluklarımı bıraktım. Mayıs ayında da aday oldum ve Türkiye E-Spor Federasyonu’nun Kurucu Başkanı olarak seçildim.
Federasyonun çalışma modeli ya da tüzüğü için örnek aldığınız bir ülke var mı?
Mümkün olduğunca e-sporun ilerlediği ülkelerdeki kuruluşlar ve federasyonlarla bir araya gelerek onların yaptığı doğru hamleleri ülkemize uygun şekilde uyarlamak istiyoruz. Bu doğrultuda yurt dışı ziyaretlerimizden ilkini Kore ve Çin’e yaptık.
Federasyon olarak öncelikli gündemleriniz neler?
Federasyon olarak en öncelikli konumuz şu aşamada oyuncu, takım, hakem, antrenör ve lig, turnuva,müsabaka talimatlarının hazırlanması ve hukuki çerçevenin sektörümüzde netleşmesi. Aynı zamanda e-spor merkezlerinin kurulması, belli müsabakaların belli standarda sahip alanlarda hayata geçirilmesi gibi birçok farklı gündemimiz de mevcut. Özellikle e-spor oyunlarında çeşitlendirme konusunu önemsiyoruz.
Yorumlar