TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu özel sektör ve kamudaki BT yöneticilerinin yüksek performans için artık büyük kaynaklar ayırmak zorunda kalmayacaklarına dikkat çekiyor. Tmaxsoft 2012-2013 yılları itibari ile globalleşmeye ağırlık vererek, kendisine 2021 yılı sonuna kadar 42 ülkede ofis yatırımı yapmayı, 3 milyar dolar ciro ile dünyanın ilk 10 yazılım üreticisi arasına girmeyi hedefliyor. 2017 yılı sonu itibari ile 20 ülkede şubeleşmesini tamamlayarak 200 milyon dolar ciro, 2018 yılı içinde ise 28 ülkede 500 milyon dolar gelir elde etmeyi amaçlayan şirket, bunu da yüksek performans sunan yazılımlarını kullanan binlerce kurumsal ve milyonlarca bireysel kullanıcıyla başaracağını belirtiyor.
Türkiye’de 5 yılda veri tabanı pazarında yüzde 12’lik pay ile ilk 3’ü hedefliyoruz
Türkiye’de veri tabanı sektörünün yaklaşık 150 milyon dolar civarında olduğunu söyleyen İlker Saltoğlu, “Tibero başta olmak üzere sunduğumuz ürünlerle Türkiye’de yaklaşık 500 milyon dolar boyutunda bir yazılım pazarına hitap ediyoruz. Öncelikli hedefimiz doğru çözümleri olan iş ortaklarıyla bir araya gelmeye devam ederek, mümkün olduğu kadar çok iş birlikteliği sağlamak. 5 yılın sonunda veri tabanı pazarında yüzde 12’lik pazar payı ile Türkiye’de ilk 3 veri tabanından biri olmak istiyoruz” dedi.
Gartner: Tibero, fiyat performans oranı en yüksek veri tabanı
Hem kamu hem özel sektördeki kuruluşların artık ürün almak istemediklerine dikkat çeken Saltoğlu, “Bu nedenle kendi çözümü olan yazılım şirketleri ile mümkün olduğu kadar çok çalışmak istiyoruz. Ne kadar çok çözümle entegre olursak, işimiz o kadar kolay olur. Diğer yandan fiyat performans oranı en yüksek veri tabanıyız. Bunu Gartner da 2016 Ekim ayı tarihli raporunda teyit ediyor. Mevcut kaynakların daha verimli kullanılması üzerinde duruyoruz. Performans kaybetmeden, uygulamanızda bir değişiklik yapmadan, hızlı ve kesintisiz taşıma imkânları sağlayarak zaman kazanmanızı, mevcut insan kaynağınızı kullanarak herhangi ilave bir maliyet yükü getirmeden, mevcut bütçenizden yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlayarak yeni projelere kaynak yaratmayı vadediyoruz. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti, yapay zekâ, müşteri deneyimi gibi rekabette sizi ön plana çıkarabilecek konularla ilgili yeni projeler üzerinde çalışabilmenizi sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Veritabanı yöneticileri 3 günlük, uygulama geliştiriciler ise 3 saatlik eğitimle Tibero uzmanı oluyor
TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu veri tabanı yazılımları Tibero’nun, tüm dünyada bu konumda lider olan ürüne teknik özellikler olarak en yakın veri tabanı olduğunu belirterek, “Özellikle söz konusu uygulama JAVA tabanlı bir uygulama ise, uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan entegrasyon sağlayabiliyoruz. Aynı şekilde yönetim modülleri ve geliştirme dilleri de benzerlikler gösterdiği için veri tabanı yöneticilerini 3 günlük, uygulama geliştirici ekibi de 3 saatlik bir eğitimle Tibero uzmanları haline getirebiliyoruz. Başka bir örnek olarak, mainframe modernizasyonu çözümümüzü verebiliriz. Openframe, bu alanda bulunan hemen hemen tüm üreticilerin platformlarını Intel/Unix veya Intel/Linux tabanlı donanım platformlarına taşıyarak çok büyük maliyet avantajları sağlıyor. Ortalama 12 aylık bir proje ve test süreci ile birlikte, 3 yıl gibi kısa bir sürede proje kendini amorti ederek toplam sahip olma maliyetinde önemli avantajlar sunuyor” dedi.
Alternatif işletim sistemi de planları arasında
Bulut bilişim, altyapı ve modernizasyon çözümleriyle ön plana çıkan ve Tibero, JEUS, WebtoB ve OpenFrame ürünleriyle fark yaratan TmaxSoft, Unix tabanlı bir işletim sistemi olan ancak Windows ve Linux uygulamalarını çalıştırabilen TmaxOS’u pazara dahil etmenin planlarını yapıyor. TmaxSoft, bulut entegrasyonundaki riskleri en aza indiren TmaxCloud isimli diğer yazılımıyla da Google ve Amazon gibi dünya devleriyle rekabette olan markalara, Türkiye’de benzer teknolojiyi sunabilen tek şirket olma özelliğiyle de öne çıkıyor.
Yorumlar