Skip to main content

Ulaşım ağı şirketi Uber’in 57 milyon kullanıcısının bilgileri hacker’lar tarafından ele geçirildi. Bu bilgiyi uzun süre açıklamayan Uber’in başı yine dertte!

Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde mobil uygulama üzerinden taksi çağırma hizmeti veren, başarılı olduğu kadar başı da bir türlü beladan kurtulmayan Uber, şimdi de ABD’nin Federal Ticaret Komisyonu ile anlaşmasına bağlı kalmamakla suçlanıyor. Bunun nedeni, şirketin, 57 milyon kullanıcısının bilgileri siber korsanlarca çalındığı halde, bunu açıklamak için bir yıl bekleyerek kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atması. Uber‘in saldırı sonrasında hacker‘lara bilgileri silmeleri için 100 bin dolar verdiği öne sürülüyor.

Uber’in yeni açıkladığı bu siber saldırı nedeniyle, New York Eyalet Savcılığı şirket hakkında hemen soruşturma başlattı. Connecticut, Illinois ve Massachusetts eyaletleri de konuyla ilgili soruşturma yaptıklarını doğruladı. New Mexico Başsavcısı Uber’e olayın detaylarını ve şirketin saldırı sonrasında neler yaptığını açıklamasını talep eden bir mektup gönderdi. Uber, hacker saldırısını vaktinde bildirmediği için Federal Ticaret Komisyonu ile imzaladığı anlaşmaya sadık kalmayarak, kullanıcılarının veri gizliliği ve güvenliği konusunda yanlış bilgi paylaşmakla suçlanıyor.

Uber, iki gün önce 57 milyon kullanıcının bilgilerinin Ekim 2016’da sızdırıldığını açıklamıştı. Hacker’ların Amazon’un bulut veritabanının şifresini çalarak, kullanıcıların isimlerine, e-posta adreslerine, telefon numalarına ve 600 bin sürücünün lisans numaralarına eriştiği bildirilmişti.